Radio sai paristot mutta virtapankki vielä puuttuu

Meitä kansalaisia on varoiteltu mahdollisesti tulevista sähkökatkoista, ja neuvottu varautumaan niihin. Katkojen syy voi olla nykymaailmassa kotimaista tai ulkomaista perua, niin ikävää kuin se tässä onkin todeta.

Oma varustautumiseni on ollut pitkälti kunnossa ennen nyt eteen tullutta tilannetta. Paristoilla toimivia ledvalolamppuja on kaksi kappaletta, sekä yksi veivattava, joka valaisee muutamia minuutteja jokaisen pyörityskerran jälkeen.

Noin kolmekymmentä vuotta vanha pienikokoinen kasettinauhuri sai myös uudet paristot, oltuaan vuosikaudet pelkän verkkovirran varassa. Toinen uudempi, cd-soittimella varustettu vempain on paristoja vailla ja saa ollakin.

Virtapankki on vielä hakusessa, olen yrittänyt perehtyä niiden kapasiteettiin, liitäntöihin ja muihin ominaisuuksiin mutta hankintapäätös odottaa vielä. Tehokkaimmilla voi startata vaikka auton, kaapelitkin tulevat mukana. En vain tiedä, että onko sellaisen hankkimisessa järkeä.

Läppärin ja puhelimien omat akut riittävät jonkin aikaa, riippuen siitä missä varaustilassa katkos tulee. Televisiolle ei varmaan varavirtaa kannata mitoittaa, mutta puhelinten ja tietokoneiden useampaankin latauskertaan on syytä varautua, jos katkoja tulee toistuvasti pienin väliajoin.

Isolle virtalähteelle on käyttöä, jos ajattelee vaikka jääkaapin pitämistä viileänä katkon aikana. Mielestäni parempi keino on kuitenkin laittaa pakasteeseen muutama pussi kylmägeeliä, tai vaikka perinteisiä ”kylmäkalleja”, joita katkon sattuessa voi siirtää jääkaappiin. Ne toimivat todella hyvin, nimimerkillä kokemusta on.

Varautuminen vie jonkin verran euroja, mutta vaikka sijoitus osoittautusikin turhaksi niin ei se varmasti hölmöin asia ole mihin elämän mittaan on tullut rahaa laitettua.

 

 

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu