Ruokolahden leijona muutti Berliiniin

Suomen suvi on vilkasta aikaa. Julkisuudessa olevat ihmiset saavat liikanimiä eläinkunnasta, ja vastaavasti joskus eläimet saavat kunnian toimia jonkun julkkiksen alter egona.

Vuosia sitten kesän uutisia täytti Ruokolahden leijona. Mitään suuria ajojahteja ei tietääkseni järjestetty ja niinpä parhaiten jäikin mieleen uutinen, jossa kerrottiin leijonan jälkiä vastaavia kuvioita tehdyn ruokalusikalla. Totuus voi toki olla tätäkin ihmeellisempi.

Suomi ja Ruokolahti menettivät tunnetun kesäasukkaansa ulkomaille ja nyt se putkahti näkösälle – ainakin melkein – Berliinissä. Maahanmuuttoviranomaisilla ei  ollut tietoa tästä uudesta urbanisoituneesta asukkaasta ja paperittoman otuksen massiivinen etsintä käynnistettiin.

Polttoainetta ja rahaa paloi, kun viranomaiset etsivät leijonaa kehottaen siinä sivussa kansalaisia erityiseen varovaisuuteen ja pysymään mieluiten sisätiloissa. Ikkunaluukkujen ja ilmastoinnin sulkemiseen ei sentään kehotettu, joten varsinaisena myrkynlevittäjänä ei vaeltajaa pidetty.

Vaellusvuodet Suomesta Saksaan näyttävät aiheuttaneen merkillisen muutoksen leijonan ulkonäössä. Nyt sitä pidetäänkin perheen perustaneena villisikana, jonka jälkeläisten geneettisestä koostumuksesta tullaan perisaksalaiseen tapaan tekemään todennäköisesti hyvinkin yksityiskohtaisia tutkimuksia.

Byrokratia vaatii tietysti luvan koko perheen kiinniottamiseen ja vangitsemiseen tutkimuksia varten. Se tulee varmaan helposti, kun on kyse leijonan luvattomasta maahantulosta ja sekaantumisesta todennäköisesti kantasaksalaiseen sikaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/db1284af-2b48-4dc6-af80-c75c83247659

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu