Ruskan pakoilijat

Ummetus, 0bstipatio, ei ole mukava vaiva. Jos sellaiseen tilaan joutuu, kannattaa tehdä muutakin kuin vain pakoilla ruskaa. Jos on tuloksellisesti hyviä kokemuksia rukoilemisesta, voi tietysti silläkin aloittaa.

Pitkittyessään ummetus voi johtaa jopa hengenvaaraan. Kehittyessään suolitukokseksi se voi johtaa kirurgisen operaation tarpeeseen, jolloin jopa henki voi olla vaarassa. Parempi siis reagoida ajoissa.

Ummetukseen sanotaan olevan monia syitä. Se on myös jonkin verran sukupuolittunut, koska se on yleisempää naisilla kuin miehillä. Yksi syy voi löytyä ruokavaliosta, jossa ei välttämättä huomioida riittävästi vatsan toimintaa.

Masennus mainitaan yhdeksi ummetuksen aiheuttajaksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että ensin pitää masentua ja vasta sitten kärsiä ummetuksesta. Miksipä se ei voisi toimia niinkin päin, että ensin tulee ummetus joka sitten masentaa.

Myös diabeteksen on mainittu altistavan vatsan toimintahäiriöille. Osittain se saattaa johtua erilaisesta ruokavaliosta, mutta myös lääkityksellä saattaa olla osuutta. Asiaa lienee kuitenkin selvitetty, koska siitä löytyy mainintoja.

Jotta ruskaa ei joutuisi pakoilemaan, voi tehdä ennalta asioita tilanteen välttämiseksi. Säännöllinen lenkkeily on hyvästä, mutta jos se ei riitä tai muuten ottaa kaaliin, niin ainakin kaalin, täysjyvätuotteiden ja hedelmien syönti auttavat toivottuun lopputulokseen.

Jos ruskaa kuitenkin joutuu pakoilemaan, on hyvä tehdä se kävely- tai juoksulenkillä. Lenkin jälkeisen riittävän nesteytyksen pitäisi auttaa asiaa. Lääkäriin pitäisi joutua turvautumaan vain erityistapauksissa ja mieluusti ennen tarvetta ambulanssikyytiin.

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu