Signaaleja avaruudesta

Laitteiden kehittyessä löytyy aina vain uusia avaruudesta tulevia signaaleja. Olen joskus ihmetellyt sitä kuinka matka signaalin lähtöpaikkaan pystytään määrittämään. No, oppineilla on teoriansa ja välineensä.

Itse muistan nuorena radioharrastajana, kun olin kutsumassa yleiskutsua jollakin HF-taajuudella ja yllätyksekseni kuulin oman kutsuni vain sekunteja sen jälkeen kun olin jäänyt odottamaan vastausta. Luulin, että joku teki kiusaa nauhoittaen kutsuni ja lähetti sen sitten takaisin taajuudelle.

Vasta myöhemmin minulle selvisi, että tietyissä olosuhteissa radiosignaali kiertää maapallon ja tulee kuultavaksi samalla taajuudella lähtöpaikassaan. Muistaakseni tämä tapahtui jossakin 28 megahertsin yläpuolella. Sainpahan tietää, että millaiselta ääneni vastaanottajajien korvissa kuulostaa.

Aivan tavallisillakin radiolaitteilla ja antenneilla on kuultavissa monenlaisia lähetteitä joiden alkuperää tavan tallaaja ei voi tietää. Nykyään on tosin tulleet kaikenlaiset kodin vempaimet, joiden aiheuttamat häiriösignaalit haittaavat suodattimista huolimatta enemmän tai vähemmän kuuntelua. Kuvien ja tekstien lähettäminen diginä on tullut myös radioharrasteeseen ja lähetteet ovat osa ihmiskorvalle ymmärtämätöntä viestintää. Näyttöpäätteet kertovat. Itse en ole siihen lähtenyt.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/historiallinen-löydös-avaruudesta-havaittiin-16-päivän-välein-toistuva-radiosignaali-jonka-lähde-on-vielä-mysteeri/ar-BBZUULq?ocid=spartanntp

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu