Siltainsinööri Jatin sai arvokkaan työmaan

Monet ovat varmaan lukeneet Arto Paasilinnan mainion kirjan Onnellinen mies, jossa siltainsinööri Jaatinen menestyksekkäästi selättää sekä byrokratian että naiset. Päätyypä hän vielä asuttamaan kahdella siivellä varustettua taloa, jossa kummassakin siivessä on oma emäntä, joista toisella vielä kaksoset Pirita ja Lirita.

Jossain Krimin suunnalla taas paukahti sillalla, kun eräs miehistökuljetuksesta myöhästynyt tuleva Ukrainan sodan veteraani ja sankarivainaja Igor matkusti pummilla ammusauton lavalla ja tupakoi itsensä atomeiksi. Siltakin sai vaurioita, ja paikalle tarvittiin nopeasti asiansa osaavia korjaajia.

Paikalle komennettiin oitis siltainsinööri Jaatisen entinen koulukaveri Jatin hoitamaan homma. Jatinilla oli kuten Jaatisellakin jo entisistä ansioista hankittuna hulppea talo kaksine emäntineen. Neuvostoajan perintönä heillä ei ollut omia asuinsiipiä, vaan ainoastaan omat makuuhuoneet sekä yhteinen keittiö.

Siltainsinööri Jatin oli siis jo saanut paljon siitä mistä oli nuorena haaveillut. Oligarkin vauraus antoi vielä odottaa itseään mutta nyt siihen tuli mahdollisuus, kiitos ammuskuorman seassa tupakoineen Igorin. Jatin lupasikin mielessään sytyttää uuden kynttilän jokaisena räjähdyksen vuosipäivänä Igorin muistolle.

Nyt Jatin on täydessä työn touhussa ansaitakseen valtionpäämies Putinilta ruhtinaallisen palkkion kruununjalokiveksikin tituleeratun sillan korjaustyöstä. Palkkiolla Jatin haaveilee rakentavansa nelisiipisen talon Vladivostokiin, jonka jokaisessa siivessä olisi oma emäntä. Huvijahti satamassa kuuluu myös suunnitelmiin.

Euroopan puolelle Jatin ei halua jäädä, koska täällä on niin paljon huolimattomia tupakoitsijoita. Joku tupeksiva nurmenleikkaaja voisi sytyttää vaikka ruohopalon, jonka seurauksena palaisi talot ja tavarat ja kaiken joutuisi aloitamaan taas alusta. Emäntiä myöten.

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu