Tosihyvä sikasiisti

Olen tosi iloinen että…on tosi mukavaa että olen mennyt eteenpäin… on tosi mahtavaa saada paljon kannustusta…on tosi ihanaa että on löytynyt tukijoita jotka uskovat…olen tosi motivoitunut harjoittelemaan…olen tosi vakuuttunut että tulevalla kaudella jne. Suunnilleen tuohon tapaan kulki erään urheilijan haastattelu. Sanoisin, että loppua kohdella aloin olla tosi tympääntynyt kuulemaan tuota tosi-sanan toistamista. Aivan tosi.

Aika-ajoin arkikieleen tarttuu sanoja ja ilmaisuja joita toistetaan kaikissa mahdollisissa ja vähän mahdottomissakin paikoissa. Jokunen vuosi sitten sellainen sana oli sika, joka liitettiin mitä mielenkiintoisimpiin yhteysiin. Sikahyvä, sikahuono, sikakaunis, sikahieno esimerkkeinä. Toivottavasti siat ymmärtävät ainakin lajiinsa liittyvät positiiviset ilmaisut.

Vuosikymmeniä sitten Vuotoksen altaan vastustajana tunnettu pelkosenniemeläinen siivooja Annikki Tolppanen kertoi televisiohaastattelussa katsovansa asiaa ruohonjuuritason ihmisen näkökulmasta. Toimittajat riemastuivat ruohonjuuritasosta niin, että sitä käytettiin vuosikaudet suunnilleen kaikissa asiayhteyksissä missä sitä oli mahdollista käyttää. Ja kansa ymmärsi symboliikan.

On myös hokemia, jotka omaksutaan esimerkiksi televisiosta. Ne elävät oman aikansa ja unohtuvat. Yksi sellainen oli Heikki Turusen Simpauttajasta peräisin ollut hojo-hojo, josta nuorempi sukupolvi ei tiedä mitään. On yksi kansainvälinen klassikko, joka tuntuu elävän ikuisesti ajasta ja paikasta riippumatta. ”Kilroy was here”.

Olen nyt tosi tyytyväinen ja sikahyvällä mielellä kun sain naputella tämän sepustuksen. Kilroyta ei ole näkynyt, mutta hojo-hojo.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu