Tyhmyysrokote tulisi tarpeeseen

Koronarokotteen vallatessa otsikoita tuli mieleen sellainenkin kysymys, että olisikohan mitenkään mahdollista kehittää tyhmyysrokotus. En tietenkään tarkoita sellaista rokotetta joka tekisi ihmisistä tyhmempiä kuin he nyt jo ovat, vaan sellaista joka suojaisi toisten levittämiltä tyhmyyksiltä.

Kaikki kehitystyö vaatii luonnollisesti pääomia, mutta olen erityisen pessimistinen sen suhteen että joku rahoittaisi tuollaista hanketta. Kukapa rahamaailmassa haluaisi tukea hanketta joka tekisi niiden rikastumisen vaikeammaksi, koska suuri osa niiden tuloista perustuu ihmisten mielen manipulointiin jota tietty ihmisten yksinkertaisuus auttaa.

Siitä, että onko ihmisten meneminen erilaisten liikemaailman houkutusten retkuun tyhmyyttä voidaan tietysti keskustella. Tämä normaalista poikkeava aika on kuitenkin osoittanut, että ei ihmisten ole esimerkiksi pakko langeta houkutuksiin lennellä huvin vuoksi ympäri pollaa. Onhan se ainakin ilmastonsuojelun näkökulmasta vähemmän viisasta.

Myöskään eduskunnalta ei kannata tukirahaa tyhmyysrokotteeseen odottaa. Mikä siitäkin tulisi, jos ihmiset alkaisivat kyselemään pelkkiä asiakysymyksiä, eivätkä hyväksyisi mitään puolivillaisia väritettyjä vastauksia? Poliitikkojen levittämät tahalliset väärinymmärryksetkään eivät tehoaisi. Eihän semmoista voisi tukea.

Näyttää siis siltä, että tyhmyysrokote jää kehittämättä. Keinoksi kaiken maailman hanttapulien vedätysten välttämiseksi jää vain mielen manipulointi sellaiseksi, että se suhtautuu äärimmäisen epäilevästi kaikkeen mitä vastaan tulee. Sellaisia ihmisiä kyllä on jo luonnostaan, mutta loppujen lopuksi aika vähän. Loput ovat enemmän tai vähemmän vaikkapa edellämainittujen rahamaailman ja poliitikkojen vietävissä.

Tyhmyysrokote sinänsä voisi kyllä olla tarpeellinen. Köyhiä ei tarvitsisi kylläkään rokottaa, koska heiltä bisnesmaailma ei muutenkaan saa mitään ja vaaleissa kaikki ovat köyhän asialla joten rokotteella ei olisi heille merkitystä. Paitsi että entistä useampi saattaisi rokotettuna jättää äänestämättä.

 

 

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu