’Jokin pääni sisällä’?

’Joku’ oman pään sisässä – kuka Hän On?

Muisto Keijo Kullervo Kinnunen 

Bingistä poimittua:

Jeesus on erittäin tärkeä ja vaikutusvaltainen henkilö, joka on herättänyt paljon kiinnostusta ja kunnioitusta eri uskonnoissa ja kulttuureissa. Jeesus oli ensimmäisellä vuosisadalla elänyt juutalainen opettaja, joka sai seuraajia ja teki ihmeitä. Kristinuskon mukaan Jeesus oli Jumalan Poika, joka tuli ihmiseksi ja kuoli ristillä ihmisten syntien sovittamiseksi. Hän nousi kuolleista ja astui taivaaseen. Islamissa Jeesus on yksi profeetoista, mutta ei Jumalan Poika eikä osa kolminaisuutta.

Jeesuksesta on kirjoitettu paljon eri lähteissä, mutta tärkeimmät tiedot hänen elämästään ja opetuksistaan löytyvät Uuden testamentin evankeliumeista. Niissä kerrotaan muun muassa Jeesuksen syntymästä, kasteesta, julistuksesta, parantamisista, vertauksista, ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Evankeliumien lisäksi Jeesuksesta mainitaan myös muissa historiallisissa teksteissä, kuten roomalaisten kirjoittajien teoksissa.

Jeesuksen nimi tulee arameankielisestä nimestä Yeshua, joka on hepreankielisen nimen Yehoshua lyhennys. Se tarkoittaa “Herra pelastaa”. Jeesus-nimi on kreikkalainen muoto tästä nimestä. Nasaretilainen tarkoittaa sitä, että Jeesus oli kotoisin Nasaret-nimisestä pienestä kylästä Galileassa. Kristus tarkoittaa “voideltu” ja se on kreikkalainen vastine hepreankieliselle sanalle messias, joka viittaa Vanhan testamentin ennustamaan pelastajaan.

Jos haluat lukea lisää Jeesuksesta, tässä on muutamia linkkejä:

KeijoKinnunen
Avoin Puolue Lappeenranta

Olen ollut kuorimonhoitajana UPM Kaukaan tehtailla paperilinjalla. Olen eläkkeellä nykyään...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu