Kunnian ja omantunnon kautta?

Kunnian ja omatunnon kautta:
Alla kirjoitus joka sai itseni ajastaan kristillisdemokraattien kannattajaksi:
Nyt minulla On tällainen huu-haa teoria, mutta osoittakaa, että olen täysin väärässä?
Työn sankarien pitäminen kurissa ja Herran nuhteessa On ongelmallista jos mikä… Kun taloudella menee hyvin ja nuo perkeleen ’sankarit’ vaativat lisää rahaa, On joko sitä annettava tai ainakin ostovoimaa jonkun verran…
Herrat ja talousnerot ovat ympäri maailmaa keksineet oivan keinon jolla saadaan työtä tekevät ja jopa orjuutetut nöyriksi ja ns. vähään tyytyväisiksi:
1. Otetaan lainaa joltakin taholta ja kierrätetään lainapapereita ympäri ämpäri pitkin maailmaa – ja kas kummaa – lähes kaikki ovat velkaa kaikille?
2. Annetaan velkojen kiertää ja sanotaan lisää liksaa pyytäville, että:
”Nyt On säästettävä, leikattava ja saneerattava – muuten tulee Iso Jytky ja koko talouselämä menee sekaisin, mullin mallin ja päin prinkkalaa.”
Hätä päissään lisää liksaa pyytävät pyörtävät pyhät sanansa ja tyytyvät hyvin paljon pienempiin korotuksiin kuin mitä olivat tahtoneet… Ainakin viimeistään inflaatio syö palkankorotusten hyödyn muutamassa kuukaudessa – oletan.
Yllä oleva On utopiaa ja lähes täysjärjen vastaista, pilkkaa ja terveen talouden vastaistakin… Mutta, mutta, maailman talouden ja hupenevien luonnonvarojen kannalta liikuttavan tervejärkistä, kun ihmispopulaatio saadaan pysymään kierrätys- ja kulutusyhteiskunnan oravapyörässä lähes hautaan saakka – oletan…
Muisto Keijo Kullervo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu