Kyyneleiden syyt ja seuraus?

Koen, että ajoittain on helpotuksen kyyneleitä, vaikka useimmiten kyyneleet kertovat pelkästä tuskasta. Toki muistan lapsena kyyneleiden valuneen kivun aiheuttamasta tuskasta ja myös tappion kyyneleitä itkin vielä ala-asteikäisenä. Joskus tuntuu siltä että edelleen pahojen epäonnistumisten seurauksena tulee itku, vaikka nämä tilanteet ovat olleet kohdallani hyvin harvinaisia.

 

Mielenterveyskuntoutujien tuskasta!

Usein mielenterveyspiireissä olen kuullut muilta kuntoutujilta, että tekisi mieli itkeä mutta ei vain kykene ja monet ovat epäilleet kyvyttömyyden itkuun johtuvan lääkkeistä. Minun on useimmiten mahdotonta kyynelehtiä suunnitelmallisesti, vaikka mieli tekisi kyynelehtiä just sen mielentuskaa helpottavan tekijän takia.

Romanttisen kyyneleet?

Useimmiten liikutuksen tunne purkaantuu aivan yllättäen kyynelinä ja itselläni kyyneleet liittyvät paljon romanttisiin muistoihin. Toki kyyneleitä voi provosoida esille uppoutumalla ajattelussaan esimerkiksi musiikin ja mahdollisten valokuvien tai valokuvanomaisten muistikuvien perusteella joihinkin hetkiin ja palaten niiden tunnelmaan.

 

Rakastetun kyyneleet?

Yksi liikutuksen aihe minulla on myös ajatus siitä, että joku todellakin välittää ja rakastaa minua ihan oikeasti eikä se silloin ole pelkkää romanttista kuvitelmaa. Toisen tuskan näkeminen ei ole yleensä saanut minua myötätunnosta itkemään paitsi lapsena joskus itkin, kun äitini itki tuskissaan tai muuten vaan.

Onnen kyyneleet?

Kyyneleet kertovat tosiaan useimmiten tuskasta, vaikka sanotaan että moni tosiaan voi kyynelehtiä onnenkyyneleitä ja itsekin ajattelen, että voin ehkä sittenkin kyynelehtiä silkasta helpotuksen tunteesta.

 

Läheisen kuolemaan liittyy ikimuistoisimmat kyyneleet!

Muistorikkain hetki itkulle on läheisen kuolemasta aiheutuva suru, johon voi liittyä hyvin ristiriitaisia tunteita ja myös suremisesta aiheutuvat kyyneleet voivat olla jopa häviämiskokemisen kyyneleitä, vaikka kuolemaan liittyvä tappioitku on varmaan melko harvinaista. Ei kyyneleet ole häpeä vaan ne kertovat suurista tunteista ja siitä aiheutuvasta tuskasta, jota puolestaan tunteettoman ihmisen on hyvin vaikeaa ymmärtää.

 

Lopuksi myötätunnon kalastelusta kyynelehtien!

Toki puhutaan myös krokotiilin kyyneleistä, jolloin ihminen ei itke tunteella vaan hän narsistisena henkilönä osaa ilmeisesti manipuloida itselleen tuskatilan, josta aiheutuvat kyyneleet. Tunteelliset kyyneleet ovat paljon tahmeampia, kun taas kipuitku ja manipuloitu tuskatila aiheuttavat puron tavoin virtaavan kyynelvirran.

 

Ps. Olen sama Kimmo, joka on kirjoitellut täällä Uusi Suomessa ennenkin. 🙂

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu