Ihminen on jumalallinen!

Olen yhä vakuuttuneempi ihmisen hyvin korkeasta kyvystä ratkaista kaikki mahdolliset älylliset ongelmat luonnontieteiden saralla. Moni voi kiistää tämän asian ja kuvitella, että humanoidit eli ulkoavaruudessa mahdollisesti elävät biologiset olennot olisivat ihmistä älyllisempiä.

Ihminen saavuttaa nähdäkseni muutamassa sadassa vuodessa rajat aivojen käyttökapasiteetin suhteen, koska emme voi lisätä älyllisyyttä ilman mielenterveyden horjumista. Tosin ideaalisti toimivien ihmisverkostojen voima tulee olemaan suurempi älyllinen voima kuin kukaan yksittäinen nero ihmiskunnan historiassa. Onhan toimivista ihmisverkostoista jo lukuisia esimerkkejä tälläkin aikakaudella.

Tyhmä ihminen tällä aikakaudella ajattelee, että olemme vailla mitään osaamista kun moni ei edes tajua mitä osaaminen todellisuudessa onkaan. Ihmisen aivokapasiteetilla on rajansa evolutiivisesta tekijästä huolimatta ja uskoakseni kaikilla neuroverkoilla on lopulta rajallisuutensa. Itse uskon ihmisen mielikuvituksen olevan suurempi kuin kokonaistietomme ympäröivästä todellisuudesta eli soveltavaa tekniikkaa voidaan tehdä ihmiskunnan elonvaiheen loppuun saakka.

Ihminen ajattelee neroutta mystisenä asiana, vaikka siinä ei ole mitään mystistä, vaan se kertoo siitä että me kaikki olemme pahoin takamatkalla ihmiskunnan kautta aikojen suurimpien aivojen vanavedessä. Ymmärryksemme ihmisen kapasiteetista jää pakosti vajaaksi, jos nimitämme itsemme keskivertotolloina ihmisinä neroiksi vailla mitään edellytyksiä eli ajattelumme hämärtyy ja mielemme valtaa epäusko ihmiskunnan jumalallista älyä kohtaan.

Voinen silti omasta näkökulmastani kumota edellisen huolen ihmiskunnan kyvyttömyydestä, koska ihminen totisesti on jumalallinen olento, eikä mikään olento käy ylitse ihmisen mielikuvituskyvyn koskaan!

Ihmisryhmän ja yksilötason luovan työskentelyn ero? 

Ihmisverkosto yhdistettynä tekoälyyn tuottaa parhaat uudet ideat tieteen kehitystyössä tulevaisuudessa ja jo tällä aikakaudella. Ihmisverkoston luovuus perustuu nähdäkseni tulevaisuudessa mielenrauhaan ja vahvaan rationalisuuteen, eikä silloin työryhmässä voi esiintyä riitasointuja vaan kaikki perustuukin harmoniseen työskentelyyn eikä haastamiseen.

Yksilötason luovuus eroaa ihmisverkoston luovasta työskentelystä mielestäni juuri siinä seikassa, että yksittäinen luova ihminen jopa vaatii hieman häiriöistä ympäristöä ainakin jollain luovuuden osa-alueilla ollakseen tuottelias. Perustelen edellisen tosiasialla, jonka mukaan ihmiskunnan huippuluovilla yksilöillä on kautta aikojen ollut hieman outoja piirteitä.

Saattaa olla nerouden suhteen asia myös niin, että neron aivot ovat jatkuvasti valveilla ylivirittyneessä tilassa, jota aivojen fysiologia ei enää kestä eli ihmisen luovuudessa on biologinen raja. Historiallisista merkkihenkilöistä nostaisin esille erityisesti Leonardo da Vincin, Albert Einsteinin ja Nikola Teslan, jos mietitään nerouden suurinta olemusta nimenomaan sisäsyntyisen luovuuden kannalta ihmiskunnan historiassa. Tasa-arvon takia mainitsen myös Marie Curien, joka lienee kautta aikojen tiedemaailman intohimoisin tutkija.

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu