Aamuradiokanava hakusessa?

Hyviä mietteitä aamuradioiden teennäisyydestä Hesarin kolumnissa:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008980580.html

Radion voima tällä aikakaudella perustuu siihen, että radio voi olla taustalla päällä, vaikka tekeekin esimerkiksi konttoritöitä tai kotitöitä. Aamuradiot ovat kuitenkin liki poikkeuksetta niin kevytmielistä juttelua ja popmusiikin täyttämää, että kenties aamuradiota päätoimisesti kuuntelevan kansalaisen aivotoiminta ei ole kovin korkealla tasolla. Toisaalta kevytmielistä keskustelua ja popmusiikkia on helppo kuunnella juuri taustalla.

Aamuradioiden joukossa ei taida olla jostain kumman syystä sellaista lähetystä, jossa kuunneltaisiin aidosti kansalaisten fiiliksiä ja mietteitä, eikä juontajat silloin kertoisi kilpaa viikonloppusekoilukokemuksiaan. Nykyinen some-kulttuuri mahdollistaisi hyvinkin erilaisten kuuntelijoiden osallistuttamisen paljon enemmän lähetyksiin ja itse kuuntelisin mielellään etenkin aamuisin kansalaiskeskustelua eri aiheista toimitetusti.

Radiomedia on mennyt tosiaan mielestäni liikaa ns. suosikkijuontajalinjalle tai siihen, että radiojuontajasta tulee julkkis ja stara automaattisesti, vaikka hänen pitäisikin olla lähinnä yhteiskunnallisesti valveutunut toimittaja. Suomalainen radiomedia ei toimi tällä hetkellä parhaalla mahdollisella tavalla, jos ajatellaan yhteiskunnallista ilmapiiriä kehitettävän ja suomalaisten mielenterveydellisiä haasteita sekä eläkeläisten suurta määrää (1,6 miljoonaa) yhteiskunnassa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu