Agape vai altruismi?

Ihminen ei voi olla agape rakkauden henkilöitymä, mutta lähelle ihminen voi päästä seuraavilla ominaisuuksilla:

1. Altruismi kyky asettaa joku ihminen tai asia itsensä edelle.

2. Kyky ihailla luontoa ja sen monimuotoisuutta.

3. Integrity eli korkea moraali, jolloin henkilö toimii oikein vaikka kukaan ei ole katsomassa.

Sanomaton rakkaus ja altruismista osana yhteiskuntaamme?

Rakkaus on tunne, joka näkyy ihmisen asettamasta tärkeysjärjestyksestä elämässä eli prioriteeteista. Rakkaus ei ole siis verbi sinänsä, vaan se on ensisijainen tunne joka motivoi tekemään tekoja.

Aikaa sinulle, rakkautta minulta!

Ihminen joka antaa aikansa sinulle ja sinun hyödyksi tällä ns. tehdyn kiireen aikakaudella todennäköisesti rakastaa sinua, varsinkin jos kokemuksesi toisen antamasta ajasta on positiivinen. Kannattaisi pysähtyä elämässä ja kiinnittää huomio etenkin niihin henkilöihin, jotka antavat aikaa sinulle ja joiden seurassa tunnet olosi hyväksi.

Altruismi osana ihmisyyttä?

Altruistinen ihminen asettaa toisen ihmisen arvokkaammaksi kuin itsensä ja se on äärimmillään vietynä uhrautumista toisen puolesta. Altruistinen ajattelu voi liittyä myös yhteiskunnallisiin asioihin, kuten esimerkiksi yhteiskuntamme ja sananvapauden puolustamiseen.

Jotkut pitävät altruistisia ihmisiä mielisairaina, mutta itse pidän silti ja varmaan moni muukin ajattelee, että yksittäisenä tunteena altruismi on vienyt ihmiskuntaa eniten kohti sivistystä ihan maailmanlaajuisesti.

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu