Äitini hautajaiset

Äitini hautakumpu kuvattuna eilen.

Äitini kuoli toukokuun puolivälissä lyhyen saattohoitojakson jälkeen 93-vuotiaana.

Alun perin minun piti tulla poikieni kanssa käymään Tampereen seudulla muissa merkeissä. Nyt tästä matkasta tulee varsin todennäköisesti myös poikieni kohdalla ikimuistoinen.

Äitini siunattiin viime lauantaina 8.6.2024 Pirkkalan vanhalla kirkolla. Koskettava siunaustilaisuus sai kyynelkanavat jopa itselläni aukeamaan.

Äidin arkunlaskun jälkeen koin ihmeellisen helpotuksen tunteen ja aloin vähitellen rentoutua. Muistotilaisuudesta muotoutui rennompi kuin osasin itse odottaa. Pidin itse lyhyen puheen, jossa esitin kolme äidin mietelausetta, jotka ovat erityisesti painuneet mieleeni.

  1. Mitä ei ole kaapissa, sitä ei tarvita.
  2. Ei voi tietää hyvästä, jos ei ole käsitystä huonosta.
  3. Lapsen leikkiä ei saa keskeyttää.

Puheeni lopuksi halusin painottaa isoveljilleni, että meidän elämä jatkuu ja toivotin kaikille heille terveyttä ja pitkää ikää.

Haluan omasta puolestani kiittää erityisesti kaikkia hautajaisvieraita julkisesti ja myös kaikkia surunvalitteluita esittäneitä henkilöitä.

Takuulla koko hautajaistilaisuudesta jäi lopulta äidin olemuksen kaltainen rento fiilis.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu