En ole täydellinen autokuski, eikä sellaisia taida edes ollakaan

Täytyy myöntää vihdoin tämäkin, kun mulla oli oma auto vuosina 2007-2008, että huomiokykyni kaupunkiajossa ei ollut aina paras mahdollinen. Kerran ajoin vanhasta muistista rakennustelineen päälle Tampereen klassillisen lukion pihaan, kun meillä oli siellä kuntoutujayhdistyksen lentopallovuoro.

Sitten kerran peruutin autoni kaapeliojaan ja pahin tälli oli, kun peruutin naapurin muijan kylkeen myöskin Tampereella. En tajua, kun en osannut olla autoilijana aina varovainen. Kerran meinasin yövuoron jälkeen jopa nukahtaa rattiin Tampereen ohikulkutiellä ennen Hervannan liittymää itään päin ajaessani kevätkesällä 2008.

Vuoden 2008 kesällä meinasin ajaa myös erään jalankulkijan päälle Oulussa, mutta onneksi mitään ei sattunut. Suojatie oli siinä oudossa paikassa eli hallituskadulta oikealla eli etelään käännyttäessä rautatienkadulle. Liitän omat virheeni liikenteessä alentuneeseen vireystilaan ja eipä kämmejä enää monia tullutkaan perheen kanssa autoillessa 2009 vuoden jälkeen.

Väistinhän muun muassa hirveä joulun alla 2009 Oulaisten ja Ylivieskan rajan tuntumassa melko hämärässä olosuhteessa. Kerran kyllä ennakoin liikennevalojen vaihtumista ja ajoin punaisia päin Oulussa vielä kesällä 2014. Tuskin eroan silti paljon ajokokemuksissani muiden autoilijoiden kokemuksista, koska harva on liikenteessä aina niin skarppi ettei mitään virheitä pääsisi sattumaan edes autoiluun harjaantumisvaiheessa. Ehkä keski-ikäisenä olisin autoilijana paljon varovaisempi kuin nuorena, jos vain oma vireystila on kunnossa. Liikenne on oikeasti huolimattomalla asenteella jopa vammauttava tai joskus jopa tappava paikka kansalaisille edelleen.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukulaiset, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu