Entä jos jalkapallon MM-kisat voittaakin yllätysjoukkue?

Neljännesvälierästä on mennyt jatkoon tänään vakuuttavasti jo Hollanti, eikä Hollannin maailmanmestaruuskaan ole aivan mahdottoman kaukana unelmissa.

Toinen neljännesvälierä pelataan tänään Argentiinan ja Australian välillä, enkä anna Australialle itse mitään mahdollisuutta tiputtaa Argentiinaa, joka on myös eräs virallinen mestarisuosikkijoukkue.

Ranska vastaan Puola neljännesvälierässä huomenna sunnuntaina suosikki on tietysti Ranska, joka kuuluu myös virallisten mestarikandinaattien joukkoon.

Englanti vastaan Senegal neljännesvälierä pelataan myös huomenna ja suosikkina on Englanti, vaikka mestarisuosikiksi Englannista tuskin monien veikkailussa onkaan.

Japani on ollut tähän mennessä kisojen iloisin yllättäjäjoukkue, vaikka pallo on jotenkin hieman onnekkaastikin pomppinut japanilaisille. Maanantaina luvassa Japanin ja Kroatian kohtaaminen, jossa Japani olisi kuitenkin edelleen yllättäjä, jos se etenee puolivälierävaiheeseen!

Brasilia vastaa Etelä-Korea neljännesvälierässä ei voi antaa Etelä-Korealle ensi maanantaina juurikaan toiveita kaataa kisojen erästä suurimmista ennakkosuosikeista eli just Brasiliaa!

Ensi viikon tiistain ensimmäisessä puolivälierässä kohtaavat kello 17:00 Marokko ja Espanja! Tästä pelistä tulee takuulla kova, vaikka Espanjaa liputtaa monet ennakkosuosikkina maailmanmestariksi saakka.

Toinen tiistain neljännesvälierä on Portugalin ja Sveitsin välillä, eikä kumpikaan joukkue ole kenenkään vakavamielisen futistietäjän veikkaus maailmanmestariksi, mutta toinen näistä joukkueista etenee kuitenkin puolivälierävaiheeseen vähintään.

Itse asiaan tai spekulaatioihin!

Mitä tapahtuisi futismaailmassa, jos maailmanmestaruuden veisikin joku muu joukkue kuin ennakkosuosikkiasetelmassa pelaavan valtion joukkue? Toisin sanoen voisi olla melkoinen jymypaukku, jos esimerkiksi Portugali korjaisi koko potin Ronaldon (#7)  kanssa! Mikään suuri yllätys ei ole, jos MM-kisat veisi edellä suosikkiasetelmassa pelaavista joukkueista Hollanti, Argentiina, Ranska, Espanja tai Brasilia, mutta entä jos kakkostason suosikki Englanti veisi kisat tai ääripäässä kova juoksujoukkue Marokko tai peräti Japani!

Itse en muista sellaisia futiksen MM-kisoja, että joku ennalta suuri mestarisuosikki ei olisikaan vienyt koko pottia ja hienoa maailman tunnetuinta kultaista World Cup pokaalia! Olisipa metka juttu tosiaan, jos Qatarin MM-kisojen voitto meneekin ennalta mestaruuskaavailuiden ulkopuoliselle joukkueelle ja se olisi koko jalkapallon MM-historiassa täysin poikkeuksellinen tapahtuma. Onhan näissä kisoissa jo muutama kova futismaa jäänyt laulukuoroon, kuten Saksa ja ehkä Serbia.

Tykittääpä nyt täällä Vapaavuorossa omat mietteenne, että onko yllätysjoukkueilla enää mitään saumoja pudotuspelikierroksilla?

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu