Helsingissä turistina 18.6.-20.6.2023

Kahden yön Helsingin matka poikieni kanssa sujui hyvin 18.-20.6.2023. Ehdimme kiertää paljon paikkoja ja kävelimme sekä sunnuntaina 18.6. että maanantaina 19.6. noin 20000 askelta molempina päivinä. Sunnuntaina saavuimme Helsingin päärautatieasemalle puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Veimme kamat hotellille (Scandic Park) Töölöön ja haimme läheisestä K-Marketista kevyttä päivällisevästä. Syömisen jälkeen päätimme lähteä kävelemään Helsingin keskustaan. Päädyimme lopulta Kauppatorille Suomenlinnan lautan lähtöpaikalle. Kävimme pikaisesti kääntymässä Suomenlinnassa ja pojat taisivat jotain ostaakin Suomenlinnan K-Marketista. Hotellilla uni maistui matkapäivän jälkeen hyvin.

Heräsimme aamupalalle hyvissä ajoin puoli kahdeksaksi. Aamupalan jälkeen lähdimme kävelemään kaupungille. Kävimme eduskuntatalon rappusilla, kauppakeskus Kampissa ja sitten odottelimme Stockmannin aukeamista kello 10:00 varjoisassa paikassa kadunkulmassa. Stockmannilta ei löytynyt ostettavaa, kun yläkerran kahvilan hinnat olivat melko korkeita. Lähdimme sitten kävelemään Espalle.

Nuorempi poikani kysyi, että onkohan täällä lähellä K-Markettia ja juuri kun aloimme katsella ympärille huomasimme Espan K-Marketin. Ostimme hieman virvoitusjuotavaa ja menimme puiston penkeille istumaan. Kiersimme vielä presidentinlinnan, mutta emme törmänneet kuuluisuuksiin. Hotellilla kävimme pikaisesti kääntymässä, jonka jälkeen kävelimme pitsalle päärautatieaseman läheisyyteen, kun näin tapasimme erään ystäväni siinä samalla.

Poikani kävivät vielä hotelilla maanantai iltapäivällä uimassa ja sitten odottelimmekin hotellihuoneessa matkan ehkä päätapahtuman alkamista olympiastadionilla. Lähdimme hyvissä ajoin ennen kuutta stadionille kävellen. Ihan näppärä koodinlukija-automaattiportti oli stadionalueelle sisään mennessä, vaikka epäilin sen toimivuutta kun näin sen. Meidän paikat stadionilla olivat lähellä Huuhkajien fanikatsomoa eli pohjoiskaarretta takasuoran lopussa.

Lämpötila stadionilla vähän yllätti, kun ei ollut oikein viilentävää tuulenvirettäkään. Pojilla oli mukana tyhjät juomapullot, joita he täyttivät vessassa. Itse jouduin ostamaan Vichya 0,33 litraa 4,5 euroa ja lähdevettä 0,5 litraa 3,5 euroa, jonka takia itselleni jäi hieman huono käsitys Suomi-San Marino pelistä, koska kyseessä on paljolti bisnesajattelu koko tapahtumanjärjestelyssä. Itse pelissä oli loistava tunnelma katsomossa ja tylyt loppulukemat 6-0 osoittivat, että tasoero oli olemassa joukkueiden välillä, vaikkakin San Marino osoitti muutamalla tilanteella, että kyseessä ei ollut ihan puulaakijoukkue tai harrasteluporukka.

Stadionilta pääsimme melko sujuvasti kävelemään hotellille ja sitten uni maistui taas hyvin. Lähtöpäivänämme tiistaina 20.6. Helsingin keskustassa vaikutti sää vielä hieman lämpimämmältä aamu kuin edeltävänä päivänä. Kävimme lähtiessä vielä Postitalon K-Supermarketissa ostamassa junaan evästä ja juotavaa. Juna lähti kello 10:03 ja junamatka sujui muuten hyvin, mutta Seinäjoen tienoilla vaunustamme meni ilmastointi rikki, jonka konduktööri sai jotenkin vielä elpymään. Onneksi konduktööri toi vaunuumme vielä vesipulloja janoisille. Itselläni oli omastakin takaa riittävästi vettä junamatkalle.

Ouluun saavuttuamme ilma tuntui vähintään yhtä lämpimämmältä kuin Helsingissä aamupäivällä. Reissun parhaita puolia oli se, että poikani jaksoivat kävellä ympäri Helsinkiä ihan hyvin kanssani. Sää suosi myös matkaamme. Miinuksena täytyy sanoa, että Helsingin keskustan alueella ravintoloilla ja kahviloilla on rahat pois henki turisteja kohtaan, eikä ravintoloissa onneksi meidän tarvinnut juuri aikaamme edes viettää. Hotellin aamupalat olivat odotuksiani tasokkaampia ja hyvällä aamiaisella pärjäsi pitkälle päivään ilman selvää näläntunnetta. Hyvä reissu kuitenkin, vaikka kokonaisbudjetti oli noin 600 euroa. Yllättävintä oli huomata, että Helsingin ydinkeskustassa oli melko rauhallista ja vähän väkeä liikkeellä, johon osatekijänä voi olla Mannerheimintien suuri katuremontti?

Tässä vielä kuvakerrontana reissumme Oulusta Helsinkiin:

Töölönlahti tultuamme Helsinkiin 18.6.2023.
Eräs vanhoja suosikkipaikkojani Hesassa on Kaivopiha.
Suomenlinnan lautan laiturilta kuvattuna Presidentinlinna 18.6.2023.
Eduskuntatalo 19.6.2023
Näkymä Eduskuntatalon edustalta Töölönlahdelle päin.
Lintulätäkkö lähellä Eduskuntataloa.
Mannerheimintien katuremontti, mutta patsas paikallaan 19.6.2023.
Katukuva Stockmann tavaratalon sivuovelta rautatieaseman suuntaan 19.6.2023.
Esplanadi eli Espa 19.6.2023 ja siellä vaikuttava kuvanäyttely Ukrainan sotaan liittyen.
Presidentinlinna 19.6.2023.
Helsingin tuomiokirkko 19.6.2023.
Helsingin pääkirjasto Oodin varjostavan ja siten viilentävän läppärakenteen alta otettu kuva 19.6.2023.
Finlandiataloa saneerataan ja tosi vähän väkeä liikkeellä 19.6.2023.
Hotelli Scandic Park uima-allaskerroksesta otettu kuva.
Suomi-San Marino 19.6.2023
Huuhkajien fanikatsomo pohjoiskaarre 19.6.2023.
Junassakin riitti lämpöä kotimatkalla Ouluun 20.6.2023.
Askelia tuli koko matkaryhmälle kiitettävästi! Kiitos!
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu