Ihmettelen jalkapallon MM-kisojen mediajuttuja Brasilian eilisillan näytöksen jälkeen!

Miksi Ylen selostaja alkoi sönkätä politiikkaa eilisessä Brasilia-Serbia pelissä liki viimeisillä minuuteilla? Itseltäni meni maku koko pelistä Ylen selostajan takia, vaikka Brasilian Richarlison (#9) teki kaksi hienoa maalia! Lopettakaa jo politiikan ja urheiluilottelun naittaminen keskenään!

Toinen maali oli erityinen temppu, jossa Richarlison ottaa keskityksen ilmasta haltuun ja kääntää sen oikealle jalalle vetäen suoraan vasemman tolpan viereen volleysta. Ja maailmalla media kuulemma on uutisoinut enemmän Brasilian kymppipaidan Neymar juniorin jalkatällistä, jossa ilmeisesti nivelsidevamma eli kylmä-koho-kompressio voi auttaa!

Japani oli 2-1 vikkelämpi Saksaa vastaan, kun katsoin toista puoliaikaa keskiviikkona 23. marraskuuta ja Saksa putoaa melko varmasti jo hyvissä ajoin. Brasilian joukkueen taso on puolestaan huikea, josta eilisillan peli oli hyvä osoitus. Brasilia mennee loppupeleihin melko vakuuttavasti, jos joukkueen peli säilyy kurinalaisena.

Itse sympatisoin näissä Qatarin MM-kisoissa Englantia, joka osoitti maalintekotaitoa ensimmäisessä pelissä Irania vastaan, vaikka Iran ei ollut oikeastaan minkäänlainen totinen tason testaus vielä.

Lapsuuteni suosikkijoukkue oli aikoinaan Hollanti 1980-luvulla, mutta paraikaa kolmosella televisioitava peli Ecuadoria vastaan on 1-1 ja Hollanti kävelee vastaan, eikä illan pelin kaltaisella esityksellä etene kovin pitkälle, ellei ihmeitä tapahdu.

Kuitenkin kova on joukkue, joka Brasilian tiputtaa! Argentiinan fiasko Saudi-Arabiaa vastaan 1-2 oli tyly opetus Messin joukkueelle ja ehkä myös muille ennakkosuosikeille, että MM-kisoihin ei varsinaisia heittopussijoukkueita ole päässyt mukaan. Toisaalta ennalta selvästi heikompitasoisen joukkueen pitää onnistua täydellisesti, jos mielii voittaa ennalta vahvemman joukkueen.

Messi (#10) on mielestäni symppis pelaajana ja toivottavasti Argentiinan kisat eivät jää alkulohkoon!

Tänään illalla tulee vielä Yleltä Englanti-USA peli ja se voi ollakin ihan jännä, jos Yhdysvallat saa tsempin päälle.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu