Jääkiekko – tuo ainoa oikea laji? Sisältää linkin Urheilulehden erinomaiseen kirjoitukseen aiheesta!

Erinomainen Ilkka Kulmalan essee jääkiekon roolista suomalaisessa yhteiskunnassa Ilta-Sanomien Urheilulehden verkkolehdessä:

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000006672343.html

Hyvää kritiikkiä ja lienen laadukkaan kirjoituksen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että jääkiekon suureellinen asema suomalaisessa urheilussa on näivettänyt muita lajeja. Toisaalta ei jääkiekkoa voi kaikesta syyttää, koska lupaavat juniorit ja heidän vanhemmat tekevät yhdessä ratkaisun suunnata ammattijääkiekkoareenoille. Olen tuntenut kaksi ammattijääkiekkoilijaa itsekin melko hyvin ja täytyy sanoa, että molemmat ovat todella hyviä tyyppejä, mutta johtuuko se siitä, että molemmat ovat olleet kippareina eli kapteenipelaajina joukkueissa? Sitäkin vielä mietin, voiko jääkiekolla ja maanpuolustusinnolla olla jokin positiivinenkin yhteys? Hienoa muistelua Ilkka Kulmalalta tässä esseessä jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothista Helsingin MM-kisojen yhteydessä vuonna 1997:

”Jalkaväenkenraali oli Adolf Ehrnrooth, Mannerheim-ristin ritari numero 162. Nuoret miehet muodostivat Suomen jääkiekkomaajoukkueen, Leijonat. Oli MM-turnauksen aatto. Kotikisat. ”Kotisota”.”

Syntyisikö tästä keskustelua täällä US-palstallakin jääkiekon asemasta ja urheilusta muutenkin?

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu