Joidenkin vanhemmuus on yhteiskunnassa hyväksyttävämpää kuin toisten!

Kokemukseni mukaan on vaikea tilanne julkaisijana sosiaalisessaa mediassa, jos on halunnut profiloitua isänä, eikä saisi viitata julkaisuissaan omiin lapsiin mitenkään. Oikeastaan on melko surullistakin, että joidenkin henkilöiden some-vanhemmuus on paljon hyväksyttävämpää kuin toisten.

Miksi monet vanhemmat sitten julkaisevat omista lapsistaan kuvia some-tutuilleen esimerkiksi Facebookissa? Tuskin syyt julkaista omien lasten kuvia eroavat paljon täysin avointa ja julkista viestintää harrastavien vanhempien motiiveista omien lasten suhteen. Halu elää lasten kautta elämää myös sosiaalisessa mediassa lienee yleistä eli haluamme vanhempina luoda lasten kautta itsestämme parempaa julkikuvaa joko suljetummassa tai avoimessa some-piirissämme.

Itse koen olleeni some-vanhempana kuitenkin lähinnä siitä syystä, että olen ollut aidosti ylpeä pojistani ja olen halunnut luoda toivoa muille some-vanhemmuuteni kautta. Kieltämättä oma asetelmani on erikoinen some-vanhemmuuteeni liittyen, koska olen ollut jo liki vuosikymmenen avoin blogisti omalla nimelläni ja kasvokuvalla sosiaalisessa mediassa. Minusta tuntuu pahalta, että ihmisten käsitys sosiaalisesta mediasta on niin kieroutunut, kun kuulen paheksuntaa ja liki syytteitä omien poikieni kuvien julkaisemisesta sosiaalisessa mediassa.

Missä suomalaisten järki ja suhteellisuudentaju oikein on? Ei todellakaan ole oleellista mikä julkaisun todellinen arvo on, koska ainoa oleellnen seikka on se, että millainen julkaisijan media-arvo oikeasti on kyseessä. Sosiaalisen median hirviöt eli ammattipaheksujat ja arvostelijat pitäisi targetoida muiden some-seuraajien joukosta, että saisimme luotua suomalaiseen yhteiskuntaan aidosti välittävämmän ilmapiirin!

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu