Joulu on antamisen vai saamisen iloa?

Tuoreita yöllisiä joulutorttuja by meikä! :)

Moni varmaan odottaa muiden joululahjoja ja ottaa ne ilomielin vastaan, vaikka takuulla Suomessa on paljon myös itseni kaltaisia aikuisia kansalaisia, joille tulee melkein jopa huono mieli joululahjoista.

Ymmärrän hyvin, että lapset odottavat saavansa joululahjoja ja olisihan se surullista, jos jo lapsi pitää itseään niin arvottomana ettei edes ansaitsisi omasta mielestään lahjoja jouluna.

Toinen ääripää on aikuiset hyvällä keski-ikää olevat suomalaiset, jotka laskevat kotitaloutensa tasetta joulun pyhinä etenkin jos he ovat saaneet tehdä hyvärahaisia verottomia joulupukin esiintymisiä ja kotikäyntejä.

Partiolaisten adventtikalenteri 2021.

Itse lahjoitin 30 euroa tekstiviestilahjoituksena Hyvä Joulumieli -keräykseen ja lisäksi ostin Partiolaisten adventtikalenterin. Omille pojilleni hommaan pieniä lahjoja ja siinä se joulu sitten taas meneekin.

 

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu