Kaikesta huolimatta päällimmäisinä mielessäni lempeitä muistoja eri hoitotahoistani elämäni varrelta

Haluan kaikesta huolimatta miettiä näin syntymäpäivänäni romanttisia kohtaamisia eri hoitotahojen kanssa, koska tunnen melko vahvaa kiitollisuutta kaikkia minua hoitaneita henkilöitä kohtaan, vaikka virheitäkin on sattunut hoitotahoilla minua kohtaan.

Tosiaan eilen juttelin puhelimessa erään samalla lailla diagnosoidun ystäväni kanssa ja tuli puheeksi meidän ihastumiset mielenterveyskuntoutujina omia hoitajiamme kohtaan. Olen kaksi kertaa aikuisiällä vähän ihastunut hoitotahoon. Ensimmäinen kerta sattui jo vuonna 2002, kun masennusoireiluni alkoi Tampereella ja yritin opiskella silloin paperitekniikkaa TAMK:ssa.

Toinen pienoinen ihastuminen tapahtui täällä Oulussa omaan hoitajaani 2010-luvun vaihteessa. Onhan minulla joitain muitakin ihastuttavia hoitajia ollut, mutta nämä kaksi tapausta on jäänyt erityisesti mieleeni. Kyllä tunteet laantuvat usein, kun hoitaja on ammattitaitoinen, kuten minulla kävi tässä mainitsemani jälkimäisen ihastumisen kanssa. Luonnollisesti hyvään hoitosuhteeseen voi kuulua ihastumisen tunteet, eikä se varmaan useinkaan johdu hoitajan ammattitaidottomuudesta.

Toki esimerkiksi jo kahden vanhana lapsena koin lempeitä tunteita erästä hoitajaani kohtaan Tampereen keskussairaalassa vuonna 1980, kun hän tyynnytteli minut sylissään melko nopeasti äitini lähtiessä osastolta takaisin kotiin. Hieman ehkä erikoista on se, että ensimmäinen lempeä lapsuusmuistoni on just sairaalasta, jos aikanaan lopulta myös kuolen hoitajan käsiin. Ja onhan minulla nuoruudestani myös ihan hyvä kokemus jopa eräästä hammaslääkäristä Pirkkalasta, jota pidän kyllä melko erikoisena juttuna siihen nähden kun en ole koskaan tykännyt käydä hammaslääkärissä.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu