Kiinnostaako enää keitään kenenkään arkiset some-päivitykset?

Nähdäkseni sosiaalinen media ja etenkin Facebook ei vastaa enää tämän aikakauden viestintäkulttuuria. Toki moni voi käyttää Facebookia myös mielipidekeskustelussa, vaikka veikkaan, että suurin osa Facebookin käyttäjistä päivittää lähinnä kertomuksia elämäntapahtumista kuvien kanssa.

Jokainen käyttäkööt Facebookia silti miten haluaa. Itse koen päässeeni kyllä irti julkisesta ajatusten julistamistarpeestani melko hyvin, vaikka edelleen julkikirjoittaminen tuo jonkinlaista tyydytystä itselleni ainakin ajoittain.

Facebook saattaa tehdä sen käyttäjistä entistä itseriittoisempia. Joku voi jopa mennä sen takia jonnekin päin maailmaa reissuun, että saa julkaistavaksi hyviä reissukuvia ja -tarinoita. Itse en näe ainakaan enää tarvetta kailottaa juttua omasta elämästäni Facebookissa, vaikka saatan edelleen muilla sivustoilla kuten Uusi Suomi foorumilla pohtia elämääni liittyviä asioita.

Laitoin aluksi uudelle kotisivulleni vanhoja lapsuuskuvia itsestäni, mutta sitten ajattelin, että olenpa ollut tyhmä, kun keitään tuskin kiinnostaa omat lapsuuskuvani paitsi itseäni ja joitakin läheisiäni. Myönnän olleeni lievästi addiktoitunut Facebookin käyttäjänä ja nyt olen ollut sieltä muutaman viikon poissa, eikä ole pahemmin tullut vieroitusoireita.

Avasin kyllä oman kotisivun Webnode palvelussa ja siellä jaan lähinnä sellaista tietoa jatkossakin elämästäni, jolla näen jonkinlaista merkitystä tuntemattomillekin nettiselaajille.

https://kimmo-hoikkala.webnode.fi/

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu