Kun sosiaalinen media pahensi mielisairautta

Mietin yhä ajoittain viimeisen noin 10 vuoden aikana tapahtuneita asioita sosiaalisen median piirissä omien käyttäjätilieni kohdalla ja etenkin Twitterissä. Siihen ajanjaksoon kuului lukuisia huijausyrityksiä ja huijatuksi joutumistakin jne.

Toisaalta itselläni oli varsin eksoottisia seuraajia Twitterissä kuten hyvin suosittuja amerikkalaisia Twitter-käyttäjiä. Ja lisäksi jokunen komisariotason poliisikin seurasi minua monien muiden suomalaisten lisäksi, enkä vieläkään ole keksinyt mitään järkeviä syitä merkittävien henkilöiden kiinnostukselle itseäni kohtaan juuri Twitterissä.

Ikävää että edes Yleisradion viralliset Twitter-tilit eivät kertoneet syitä siihen, että miksi minua haluttiin seurata Ylen toimesta julkisesti, vaikka en ole koskaan ollut edes mediapersoona. Pahimmillaan itselläni oli noin 12000 seuraajaa Twitterissä, joista kansainvälisiä seuraajia oli noin 90 prosenttia.

Twitter Audit palvelu osoitti seuraajieni olevan lähes kokonaan ihan virallista väkeä, vaikka joukossa oli myös nimimerkillä esiintyneitä henkilöitä. Miksi edes Jari Sarasvuolla ei ollut munaa kertoa oikeita syitä, että miksi hän halusi seurata minua Twitterissä ja nostaa lopulta itseni grillattavaksi tikunnokkaan sen jälkeen, kun hieman heitin kieliposkessa juttua hänelle julkisesti.

Kuitenkin elättelen vielä toiveita, että sosiaalisen median sekavuudesta johtunut psykoottisuuteni pahenema etenkin vuoden 2014 lopusta vuoteen 2015 ja vielä sen jälkeenkin selviäisi jotenkin, jolloin saisin oikeasti vastauksen, että mikä motiivi hyvin merkittävillä käyttäjätileillä oli seurata minua julkisesti Twitterissä.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu