Löytyykö CAD-harrastajia?

Mietin, jos sulla olisi joku tuttu CAD-suunnittelija, joka voisi aluksi harrastusmielessä piirtää pakkauskoneideani jonkinlaiseen muotoon ja jos joku näkee siinä potentiaalia, niin mun puolesta saa ideani toteuttaakin. Mitat eivät ole kiveenhakattuja, mutta 60 tuoterasiaa voisi olla tavoitteellisesti hyvä tässä pakkauskoneideassani.

1. Pakkauskoneessa olisi näillä näkymin yksi 2000 mm pitkä pystyputki ja halkaisija pitäisi optimoida, jossa olisi 15 eri tasoa pakattaville tuotteille. Putken halkaisija on luonnollisesti riippuvainen siitä, että onko pneumatiikkaletkuja putken sisällä 60 vai 15 ja itsestäni tuntuu järkevältä, että joka rasialla on oma virtausletku eli 60 kpl vähintään 10 millistä letkua sisähalkaisijalta pitää sopia pystyputken sisään, jolloin putken halkaisija lienee vähintään 300 mm.
2. Pakattavat tuotteet (alkuperäisideani mukaan lääkepillereitä) sijaitsevat 90 asteen etäisyydellä muovirasioissa, jonka mitat olisi noin 100x150x70 mm ja näitä rasioita olisi putkessa kiinni neljä per taso eli putkessa on yhteensä 60 rasiaa.
3. Rasiassa oleva tuotteiden jakaja-/syöttöjärjestelmä pitäisi olla valmiskomponentti, joka ottaa aina yhden tässä tapauksessa pillerin haltuun ja pudottaa sen putken ja rasian välissä olevaan pneumatiikkaventtiiliin.
4. Pneumatiikkaventtiilistä lähtee pneumatiikkaletku tuotteiden kuljettamisessa kohti jakopöytää. Ja pneumatiikkaletkuja pitänee olla tosiaan jokaiselle eri tuotteelle omansa eli yht. 60 tässä versiossa.
5. Jakopöydällä on karusellissa neljä(?) 7-paikkaista revolverisyöttäjää, joissa on jonkinlainen lataussysteemi, jota en täysin hahmota, vaikka siihen varmasti löytyy myös valmiskomponentti. (Hahmotelmassa voisi riittää yksikin revolverisyöttäjä.)
6. Revolverisyöttäjä liikkuu vakaasti x-akselia rasian päällä neljässä eri kohdassa, koska lääkedosetissa neljä erillistä rasiaa pituussuunnassa ja seitsemän rasiaa vaakasuunnassa. Revolverisyöttäjän y-akselissa voisi olla myös säätövara.

Toivottavasti tästä sai jonkinlaisen käsityksen ideastani, jota olen yksinkertaistanut alkuperäisestä, koska olisi hyvä saada ensiksi edes jotain konkretiaa ideani tueksi.

Nyt ainoa ongelma on siinä, että en jaksa enää opetella CAD-piirtämistä uusilla ohjelmilla, vaikka latasin Autodesk Fusion 360 ohjelman, mutta se ei edes pyöri kunnolla mun kotikoneella. Kaikki vinkit ovatkin nyt tervetulleita ja jos joku näkee ideassani ainesta, niin go ahead, please!

Ideani on ideoitu jo vuonna 2014, mutta ideaani ei ole työstetty millään tavoin.

Olisin todella iloinen, jos joku uskoo tähän ideaani edes liki niin paljon kuin itse uskon, koska silloin saisimme takuulla jotain esiteltävää kuvaa potentiaalisille yhteistyökumppaneille. Ideassani voi olla jotain muitakin ulottuvuuksia kuin pillereiden pakkaaminen dosettiin ja niistäkin kuulisin tietenkin mielelläni.

Terveisin Kimmo Hoikkala

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu