Manipulaatio on usein hyvin ovelaa johdattelua!

Saattaa olla, että manipulaatio on tehokkainta silloin kun halutaan vahvistaa ihmisen omaa kaipuuta jotakin asiaa tai sosiaalista tapahtumaa kohtaan. Parasta manipulaatiota on epäsuorasti toteutettava viestintä, joka jättää tietyn tulkinnanvaraisuuden. Liian avoin ja konkreettinen viestintä ei anna manipulatiiviselle vaikutukselle juuri mitään potentiaalia.

Joskus ihminen ei edes tiedä mitä oikeasti kaipaa elämässään. Silloin saatamme ajautua jopa sosiaalisen median syötteiden vedättämäksi, jolloin vähitellen tulemme tietoiseksi sisäisestä kaipuutilasta. Itse olen havainnut, että oma sisäinen kaipuuni eri asioita tai sosiaalisia tapahtumia kohtaan on helpottanut huomattavasti, kun olen kohdannut itseni melko aidosti ja rehellisesti.

Miksi ihmisten pitää käyttää niin paljon kiertoilmaisuja viestinnässä? Miksi ihmiset eivät kykene antamaan edes positiivista palautetta kovin helposti?

Omasta puolestani sanon, että olen onneton hurmaamaan naisia just silloin, kun tunteet lyövät yli eli menen tavallaan tunnelukkoon ihastumishuipputilassa. En silti koe ujoa perustemperamenttiani riesana vaan se on ennemminkin lahja elämässäni, koska silloin kohtaan lopulta juuri oikeat henkilöt aikanaan tai sitten on tarkoitettu, että parisuhde-elämäni on jo vietetty.

Minulle tämä on samantekevää, mutta haluan silti jakaa ajatukseni tämän kirjoitukseni perusteella, jos jollakin toisella henkilöllä herää ajatuksia esille ottamistani asioista kuten manipulaation suhde kaipuuntunteeseen.

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu