Mihin Erling Haalandin maalintekotaito Valioliigassa perustuu?

Manchester Cityn Erling Haaland on Google haun mukaan 194 cm pitkä ja lisäksi hän on raamikas pelaaja, joka kykenee suojamaan palloa hyvin. Lisäksi hänen parempi potkujalka on ilmeisesti vasen, vaikka oikeallakin jalalla veto lähtee.

Haaland lienee pitkään kokoonsa nähden myös hyvin tekninen pelaaja, eikä häneltä puutu nopeuttakaan. Lienee erikoista jalkapallossa, että korkeatasoinen tekninen osaaminen yhdistyy atleettisuuteen. Haalandia vastaan pelaavien puolustajien pitää olla yhtä vantteria ja nopeita kuin Haaland tai muuten maaliverkot soivat omassa päässä.

Edustaako norjalainen Haaland  jalkapallon tulevaisuutta vai voiko pienikokoiset pelaajat enää nousta esiin maalintekijöinä tai heitä puolustavina pelaajina? Saattaa olla, että keskikentällä Jari ”Litti” Litmasen ja edelleen uraansa jatkavan Messin kaltaiset pelaajat ovat edelleen kysyttyjä, mutta hyökkäyksen kärkimiesten keskipituus saattaa kasvaa seuraavan 10 vuoden aikana paljonkin.

Toki jalkapallo on edelleen joukkuelaji Haalandin kaltaisesta maalinsylkijästä huolimatta. Ja hyvin pelaava joukkue voittanee jatkossakin lähtökohdiltaan sekä nopeudessa että teknisesti hieman paremmista yksilöistä kootut futisjoukkueet.

YouTube video Erling Haalandin nopeudesta:

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu