Millaisia maalaismuistoja sinulla on vai oletko aito urbaanisuomalainen?

Aki Linnanahde kehui just äsken Radio Novassa, että hän on käynyt navetassa.

Itse olen käynyt pientalollisen navetassa Ruovedellä 1990-luvulla ja olen kärrännyt jo pikkupoikana lehmän lantaa perunamaalle. Tilasimme näet naapurin tilalliselta aina sontakuorman perunamaalle, kun viljelimme vielä pottua 1980-luvulla Pirkkalassa.

Lisäksi pitää vielä ylpeillä, että olen ollut kerran heinätalkoissa paaleja heittelemässä jo teinipoikana. Moottorisahaa olen käyttänyt ja vetäissyt sen aina käsissä käyntiin.

Varusmiespalvelukseni aikaan vuosina 1998-99 eräs aliupseerikollegani jopa hikeentyi, kun pilkoin innokkaasti puita metsäleirillä ja kolasin lumia yhden toisen kurssikaverin kanssa, joka oli maatalon poika Juupajoelta! 🙂

Millaisia maalaismuistoja jengillä on täällä?

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu