Mitä isäsi sinulle opetti?

Isäni sylissä vappuna 1983(?).

Kertokaahan muutkin isänne lapset, että opettiko isäsi jotain erityistä tai sellaista käyttäytymistä, jota et itse haluaisi koskaan osoittaa?

Itse muistan isäni opettaneen minut sitomaan kengännauhat. Sitten muistan, kun sahasin pokasahalla mökillämme puita noin 10 vanhana. Isäni istui pihakeinussa ja hän katsoi sahaamistani vaikeasta Parkinsonin taudista silloin kärsineenä ja isä huusi minulle, että ”käytä koko terän mittaa!” Pakkohan se oli pikkupoikana isäni ohjetta uskoa, kun tiesin hänen olleen jopa Kanadassa aikoinaan tukkijätkänä. Sittemmin isäni kuoleman jälkeen kuulin sukuni piirissä vaikuttavalta mieheltä, että isä oli Ruoveden mottimestari 1930-luvun lopulla, jolloin miehet totisesti olivat rautaa.

Oma isäsuhteeni oli 11 vuotta kestäneenä nyt ajatellen ihmeen hyvä, vaikka hän ei osannut konkreettisesti osoittaa sanoin tai hellien välittämisen tunteitaan isänä. Isäni oli vanhan ajan perheen työorientoitunut ukko tai paremminkin sitkeä työjuhta. Ehkä nuorena jopa unelmoin isäni kaltaisesta elämänpolusta, jossa voisin omistautua täysin työnteolle ja perheelleni. Sittemmin en enää ole pitänyt työnteon merkitystä niin suuressa painoarvossa johtuen varmasti myös omasta taustani vaikeasti sairastuneena työkyvyttömyyseläkeläisenä.

Isäni ei sopisi enää tämän ajan perheen isän rooliin. Siksi haluan olla enemmänkin aikakauteen sopiva tunteellinen ja tunteita osoittava isähahmo kuin fyysisesti työllä itsensä liki hengiltään saanut mies.

+2
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu