Ohjaako nettikäyttäytymistä omat odotukset?

Moni saattaa odottaa löytävänsä sosiaalisen median kautta vähintään uusia ihmissuhteita, kuten itsekin olen ajatellut, että voisin ystävystyä uudelleen vanhojen tuttujen kanssa ja sitten saada vielä kokonaan uusiakin ystäviä.

Lisäksi moni voi käyttää sosiaalista mediaa yksinäisyyden lievittämiseksi. Etenkin silloin kun pääsee sanalliseen vuorovaikutukseen toisten some-käyttäjien kanssa voi kokea suurta mielihyvätunnetta.

Parempi silti voisi olla, jos sosiaalista mediaa kohtaan ei asettaisi liiaksi odotuksia, vaan menisi ihmisvirran mukana. Järki-ihmisen voi silloin olla vaikea motivoitua sosiaalisen median käyttäjäksi, jos ei osaa oikein odottaa mitään saavutuksia some-käyttäjänä.

 

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu