Oma seura – paras seura
Kaikki ei ole aina siltä miltä näyttää. Sanoihan vanha kansa jo aikoinaan, että susi lammasten vaatteissa. Ihmiset ovat tyytyväisimpiä itsensä kaltaisten ihmisten seurassa ainakin yleensä. Väärintekijät ja hyväksikäyttäjät viihtyvät samoissa porukoissa. Entä aidosti rehelliset kansalaiset? Ehkä moni viisastunut rehti suomalainen toteaa lopulta, että paras seura on oma seura.

Toisen ihmisen ajatuksia ei voi nähdä. Ryhmäytymisessä moni sosiaalisesti etevä kokemukseni mukaan valikoi seurueen itse muiden kaltaistensa kanssa. Itse en kaipaa oikeastaan sosiaalista ryhmää, vaan edelleen olen mieluummin itsenäinen ja kautta elämäni olen huomannut, että sosiaaliset ryhmät eivät edes halua minua keskuuteensa.
Koen edellisestä johtuen kokeneeni halveksuntaa, mitätöintiä ja jopa olemassaoloni kiistämistä erilaisissa yhteisöissä elämäni aikana. Toisaalta ei se itseäni enää järkytä, mutta nuorempana hiukan tuntui ikävältä, kun ei ollut oikein kavereita. Joskus lukioikäisenä saatoin jopa itkeä itsekseni, kun eräs veljeni ystävä ei oikein ymmärtänyt kaverittomuuttani. Vielä viime aikoinakin olen luullut olevani kavereiden kipeä, mutta se ei ole kuitenkaan sitä elämää, jota haluan viettää.
Harmittaa koska edelleen olen ollut niin epävarma sosiaalisuuden tarpeen suhteen, että en ole ymmärtänyt omaa parastani. Itsenäinen elämä on kuitenkin aidointa elämää itselleni, enkä kaipaa teennäistä sosiaalista kulissia itselleni. Toki monia läheisriippuvaisuuteen saakka sosiaalisia ihmisiä oma elämäntyyli voi ihmetyttää ja jopa ärsyttää, vaikka voin sanoa suoraan elämäni kokemuksellani, että liki kaikki elämäni sosiaaliset suhteet ovat olleet ennemmin kuormittavia kuin voimaannuttavia.
Miksi siis enää hakea ymmärrystä itseään kohtaan, jos sitä ei vieläkään ole keski-ikään mennessä edes omasta suvun piiristä täysin löytynyt. Karua silti että sosiaalisissa porukoissa halveksuntaa eniten saattaa aiheuttaa vähiten harmittomat kansalaiset. Samanaikaisesti porukoissa kylvetään negatiivisuutta siinä määrin, että se heijastuu myös porukoiden ulkopuolella olevia henkilöitä kohtaan.
Parempi onkin asettaa oma elämä kaiken muun edelle, eikä kannata hakea epätoivoisesti positiivista kaikua siihen liki täysin kykenemättömiltä henkilöiltä. Voiko vitutukseen edes kuolla tai näkyykö myrkyllinen olemus sittenkin sosiaalisen kanssakäymisen heikoista signaaleista? Näinhän se on.
Kun Aldous Huxleyltä kysyttiin syytä hänen introverttiyteensä, sosiaalisten kontaktien vähyyteen tai syrjään vetäytymiseensä, oli vastaus, että hän seurustelee maailman älykkäimpien ”mielten” (minds) kanssa. Saattoi olla kirjassa The Letters of Aldous Huxley, jonka alkupuheeseen se olisi sopinut hyvin. Hyvin kookas kirja. Paksuin kirja, jonka olen lukenut, on seitsenosainen The Diary of Anaïs Nin. Muistaakseni 500 – 700 -sivuisia kukin osa. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Diary_of_Ana%C3%AFs_Nin Näköjään niitä on julkaistu 8 lisää!
Kirjoittaminen kannattaa aina!
Ilmoita asiaton viesti
Itse tykkään olla välillä sosiaalinen, vaikka en olekaan mikään porukoiden tyyppi. Seura tekee jokaistaan kaltaisekseen ja jos ajattelisi kykenevänsä keskustelemaan itseään älykkäämpien ihmisten kanssa, niin se voisi tehdä myös itseä älykkäämmällä tavalla ajattelevaksi. Voi olla, että monella yksinäisyydessä viihtyminen on vaikeaa nykyään, vaikka haluaisinkin olla sosiaalisesti rajoittuneempi.
Ilmoita asiaton viesti
”Voiko vitutukseen edes kuolla tai näkyykö myrkyllinen olemus sittenkin sosiaalisen kanssakäymisen heikoista signaaleista?” Kyllä voi. Tästä on useamman asiantuntijan lausunto olemassa. Kysy vaikka Paavo Väyryseltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä sinä olit söötti poika. Mutta miten onnstuit
toheloimaan arveen vasempaan poskeesi?
Ilmoita asiaton viesti
Olen kaatunut perhepäivähoitopaikan rapuissa pikkuisena, eikä minulla ole siitä muistikuvia.
Ilmoita asiaton viesti
En malttanut olla kysymättä! Minullakin on leuassa arpi – paljon suurempi – koska ajoin moottoripyörällä tien kaiteeseen. Muisti meni vähäksi aikaa, mutta henki säilyi.
Ilmoita asiaton viesti
Hain sanaa fokusoida mielessäni ja lopulta se tulikin mieleeni! Ilman asioiden fokusointikykyä ei nähdäkseni kykene ilmaisemaan kielellisesti itseään selvästi. Hyvä asian fokusointi auttaa kirjoittamaan hyvin yksityiskohtaisia ja perusteltuja kirjoituksia. Itselläni on ajoittain fokus hukassa, koska kirjoitan välillä tajunnanvirtaa ja koen sen ihan terapeuttiseksi, vaikka toisinaan tuleekin hieman epävarma olo sellaisista kirjoituksista.
Ilmoita asiaton viesti