Oman tien kulkijat manipuloijat jättävät pakosti rauhaan!

Manipuloija antaa ymmärtää asioiden olevan tietyllä tavalla tarkkaan sitä kertomatta, jolloin on vaikea tai lähes mahdotonta edes erottaa manipulatiivista viestintää. Taitavat manipuloijat saavat herkät ja uskolliset ystävät tekemään mitä tahansa.

Ventovieras tyyppi lienee vaikeammin manipuloitavissa kuin sellainen henkilö, josta manipuloijalla on jo verrattain hyvä käsitys ihmisenä. Toisaalta ventovieraskin henkilö voi joutua manipuloijan uhriksi, jolloin manipuloija on onnistunut luomaan yhdensuuntaisen luottamussuhteen taitavasti johdatellen ja lipevän käyttäytymisen seurauksena.

Läheissuhteessa manipuloija voi käyttää törkeästi hyödyksi toisen henkilön elämän kipupisteitä. Manipuloija voi kiristää läheistään ja joskus sairaimmat manipulaattorit haluavat jopa tietoisesti tehdä läheisestään mielipuolen. Eräs keino tunnistaa manipulatiiviset signaalit voi olla tarkka analyysi päivän sosiaalisista suhteista, jos joku on tuntunut myrkyttäneen mielesi.

Jospa ihmiset kuten uskoakseni suurin osa ihmisistä omaakin vilpittömät tarkoitusperät, mutta sitten on suuri joukko ihmisiä joiden sairaalloinen mieli vaihtelevalla voimalla haluaa aiheuttaa sosiaaliseen verkostoon enemmän taikka vähemmän henkistä pahoinvointia. Häiriöinen manipulatiivinen henkilö saattaa usein turhautua oman tien kulkijoiden kanssa, koska itsevarma henkilö osaa kyseenalaistaa manipuloijan jutut eikä hän jää jyrän alle tai ala mielistellä kovin helposti manipuloijaa.

Toisaalta parhailla manipuloijilla on aina omat suosikkipompoteltavat henkilöt ja he eivät tarvitse oman tien kulkijoita mihinkään. Manipuloija halunnee muodostaa kuvan itselleen elämänhallinnasta sosiaalisen verkoston perusteella, eikä hän voi olla aidosti vapausfilosofian kannattaja missään muodossa. Psykiatrian asiantuntijoiden mukaan taitavia manipuloijia on etenkin kaikissa näkyvissä ja arvostetuissa ammattiryhmissä vaihteleva pitoisuus, mutta suoraan ei voida ajatella jonkun tietyn ammattiryhmän edustajien olevan narsistisia manipuloijia.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu