Pekka Sauria kuulemassa Oulun kirjastotalolla eilen

Pekka Sauri kertoi omaavansa ensimmäiset muistikuvat noin 2-vuotiaan lapsen kokemana eli siinä mielessä Sauri on samankaltainen mies itseni kanssa. Sauri oli edelleen verrattain nuorekkaan oloinen mies, vaikka hän on syntynyt jo vuonna -54 eli hän on 67-vuotias nyt.

Esitin tilaisuudessa Saurille myös kritiikkiä yleisökommentaattorina, kun hän puhui hieman ylistäen tekstipohjaisen some-viestinnän mahdollisuuksista. Ymmärrän kyllä Saurin kannan tekstipohjaista viestintää hyvänä asiana pitävänä, sikäli että psykologi, filosofian tohtori, kirjailija on myös itse kova lukumies ja hän kertoi olevansa sanataiteen suuri ystävä. Kritiikkini tekstipohjaista viestintää kohtaan liittyi väärinymmärryksen mahdollisuuksiin ja myös some-viestijöiden kyseenalaisiin tarkoitusperiin, jotka eivät ole aina täysin vilpittömiä.

Pekka Sauri kertoi Oulun Hyvän mielen talo ry:n toiminnanjohtaja Solja Peltovuoren kanssa keskustellessaan, että hänen unelmansa olisi kärsimyksen poistaminen kokonaan maailmasta, mutta itse suhtaudun siihenkin ajatukseen hieman toisin. Olen ajatellut, että ihmisen epätietoisuus ympäristönsä suhteen voi suojata etenkin lapsia kärsimyskokemuksilta eli kun ei tiedä muiden onnellisesta elämästä, niin silloin ei välttämättä tajua edes kärsivänsä. Vetosin omaan lapsuuskokemukseeni, joka on traumataustainen, että en kokenut lapsuuttani erityisen hirveänä, koska en tiennyt muiden kavereideni onnellisimmista kasvuolosuhteista juuri mitään. En tiedä, olenko itse hieman nihilistinen koska uskon kärsimyksen jalostavaan voimaan jossain määrin.

Lopuksi halusin kommentoida vielä Sauria Helsingin historian asiantuntijana, että tohtori Ilkka Taipale on myös käsittääkseni erityisen kiinnostunut Helsingin muutoksesta oman elämän kasvutarinan perusteella aitona stadilaisena. Sauri otti harkintaan, kun sanoin, että tehkää vaikka yhdessä Taipaleen kanssa kirja Helsingin historiasta entisajan pikkupojan silmin. Tilaisuus oli kokemani mukaan hyvin onnistunut ja vuorovaikutteinen aidon sosiaalisesti. Yleisöä oli tilaisuudessa läsnä ihan kivasti eli mahdollisesti noin 80 henkilöä. 🙂

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu