Pekka Sauria kuulemassa Oulun kirjastotalolla eilen

Pekka Sauri kertoi omaavansa ensimmäiset muistikuvat noin 2-vuotiaan lapsen kokemana eli siinä mielessä Sauri on samankaltainen mies itseni kanssa. Sauri oli edelleen verrattain nuorekkaan oloinen mies, vaikka hän on syntynyt jo vuonna -54 eli hän on 67-vuotias nyt.
Esitin tilaisuudessa Saurille myös kritiikkiä yleisökommentaattorina, kun hän puhui hieman ylistäen tekstipohjaisen some-viestinnän mahdollisuuksista. Ymmärrän kyllä Saurin kannan tekstipohjaista viestintää hyvänä asiana pitävänä, sikäli että psykologi, filosofian tohtori, kirjailija on myös itse kova lukumies ja hän kertoi olevansa sanataiteen suuri ystävä. Kritiikkini tekstipohjaista viestintää kohtaan liittyi väärinymmärryksen mahdollisuuksiin ja myös some-viestijöiden kyseenalaisiin tarkoitusperiin, jotka eivät ole aina täysin vilpittömiä.
Pekka Sauri kertoi Oulun Hyvän mielen talo ry:n toiminnanjohtaja Solja Peltovuoren kanssa keskustellessaan, että hänen unelmansa olisi kärsimyksen poistaminen kokonaan maailmasta, mutta itse suhtaudun siihenkin ajatukseen hieman toisin. Olen ajatellut, että ihmisen epätietoisuus ympäristönsä suhteen voi suojata etenkin lapsia kärsimyskokemuksilta eli kun ei tiedä muiden onnellisesta elämästä, niin silloin ei välttämättä tajua edes kärsivänsä. Vetosin omaan lapsuuskokemukseeni, joka on traumataustainen, että en kokenut lapsuuttani erityisen hirveänä, koska en tiennyt muiden kavereideni onnellisimmista kasvuolosuhteista juuri mitään. En tiedä, olenko itse hieman nihilistinen koska uskon kärsimyksen jalostavaan voimaan jossain määrin.
Lopuksi halusin kommentoida vielä Sauria Helsingin historian asiantuntijana, että tohtori Ilkka Taipale on myös käsittääkseni erityisen kiinnostunut Helsingin muutoksesta oman elämän kasvutarinan perusteella aitona stadilaisena. Sauri otti harkintaan, kun sanoin, että tehkää vaikka yhdessä Taipaleen kanssa kirja Helsingin historiasta entisajan pikkupojan silmin. Tilaisuus oli kokemani mukaan hyvin onnistunut ja vuorovaikutteinen aidon sosiaalisesti. Yleisöä oli tilaisuudessa läsnä ihan kivasti eli mahdollisesti noin 80 henkilöä. 🙂
Pekka Sauri tuli tutuksi kuunnellessani joskus 90-luvun alussa Yölinjalla radio-ohjelmaa. Studioon sai ihmiset soitella ongelmistaan, itsekin pääsin pariin kertaan puheisiin Pekan kanssa. Ohjelma oli siihen aikaan jonkinlainen legenda. Tosin yöaikaan meno oli aika huuruista. Kaikki kunnia Saurille siitä ohjelmasta.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan kyseinen ohjelma Saurin ponnahduslauta yleisesti tunnetuksi mediapersoonaksi.
Ilmoita asiaton viesti