Psykopatia sosiaalisen median palstoilla?

En usko, että psykopaattinen ihminen olisi kovin aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, vaikka poikkeuksia voi tietenkin olla. Sosiaalisessa mediassa julkaisijana toimiminen tuottaa kiistatta monille narsistista tyydytystä.

Psykopaattinen ihminen puolestaan voi lujittaa sosiaalisen median kautta piilossa luottamusta niihin henkilöihin, joita pitää hyödyllisinä itsensä kannalta ja toisaalta myös niihin, joita haluaa käyttää hyödykseen tai äärimmillään jopa vahingoittaa tuttuja silkasta nautinnosta. Väitän, että psykopaattinen ihminen ei tosiaan ole useinkaan avoin julkaisija sosiaalisen median palstoilla.

Facebook ja sen kaltaiset tiukkaa yksityisyyttä vaalivat some-palvelut saattaakin olla psykopaattien huvipalstoja ja tämäkin asia olisi syytä huomioida ns. kunnon ihmisten joukossa.

Lopuksi vielä todellinen tilannekuva!

Ehkä tutuissani on myös sellaisia henkilöitä, joita ei olisi pitänyt koskaan edes tuntea. Vaikea uskoa, että on olemassa oikeasti piilossa toisen turmioo rukoilevia tyyppejä. Tosiasiassa näitä tyyppejä on jokaisen tuttavapiirissä.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu