Qatarin MM-futiksen pikkusieluiset supertähdet!

Olen havainnut ja varmaan moni muukin futisseuraaja on havainnut Qatarissa Jalkapallon MM-kisojen otteluissa erään ikävän piirteen, kun vastustajajoukkuetta yritetään psyykata omilla maalijuhlilla kesken pelin.

Lionel Messin oli sitten aivan pakko mennä ilveilemään Hollannin valmentaja Louis van Gaalille vetämänsä rangaistuspotkun jälkeen Argentiinan siirtyessä 2-0 johtoon. Hollanti teki kuitenkin pelistä oikean futistrillerin ja 2-2 tasoitusmaali oli eräs taidokkaimmista vapaapotkukuvioista, joita itse olen koskaan nähnyt. Lionel Messi ei ole hyvä esikuva ainakaan epäurheilijamaisen ja pikkusieluisen käyttäytymisensä perusteella.

Toinen suurimmista futisstaroista Portugalin Ronaldo turhaan itki pelin loputtua, koska Marokko teki maalin ja Ronaldollakin oli yksi paikka toisella puoliajalla tasoittaa peli, mutta veto ei noussut tarpeeksi kovassa vauhdissa. Olisin odottanut Ronaldon olevan lujempaa tekoa tunteellisesti, että hän ei olisi ottanut tappiota aivan niin raskaasti, vaikka nämä MM-kisat saattoivat olla Ronaldolle viimeiset pelaajana, eikä hänestä taida valmentajaksi ollakaan tuollaisella henkisellä kypsyystasolla.

Brasilian Neymar jäi sentään kentälle itkemään rangaistuspotkukilpailun tappiota Kroatialle ja hänelle antaisin näistä kolmesta jonkinlaisen vapautuksen epäilyistäni epäurheilijamaisuudesta peleissä ja pelien jälkeen, vaikka Neymar ja koko Brasilia tekivät taktisen virheen liki lopettaessaan pelaamisen 1-0 johdossa ja Kroatia tuli tasoihin aivan jatko-ottelun loppuvaiheissa!

Pelonsekaisesti odotan loppupelejä, että miten sikamaisiksi futismiljonäärit vielä maalijuhlissa vastustajaa vastaan alkavat vai muuttaako Ranskan Mbappe käytöstään loppupeleissä? Mbappehan juhli Englannin Kanen epäonnistunutta rangaistuspotkua eilen illalla viimeisessä puolivälieräpelissä. Pikkupojat saattavat katsoa juuri suuria nimiä kentällä erityisellä ihailulla, mutta nämä MM-kisat ovat olleet osoitus siitä, että hyvä ja fyysisesti kunnossa oleva ehkä altavastaajana peliin lähtenyt joukkue voi mennä MM-kisoissa loppuun saakka, kuten Marokon juna on nyt kulkemassa!

Ennalta finaali vaikuttaa silti olevan supertähtien matsi Messi ja kumppanit vastaan Ranskan Mbappe ja Giroud, mutta jätän etenkin Kroatialle vielä mahdollisuuden huippuyllätykseen. Marokolla voi olla liian monta avauspelaajaa huilimassa Ranska peliä ja suurempi yllätys olisi, jos Marokko menisi finaaliin. Toivotaan ja kai sitä saa vaatiakin futiksen supertähdiltä, että he osaisivat käyttäytyä loppupeleissä paremmin kuin tähän mennessä Qatarin MM-kisoissa!

 

Muualla netissä:

https://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2022/a/27824f15-cd17-420b-acfb-bcea01efd82e

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu