Sosiaalisen median myötä suomalaiset ovat lokeroituneet, emmekä halua enää tutustua somen puolituttuihin kavereihin miiteissä!

Nykyään voimme töllistellä lähes keitä vain puolituttuja sosiaalisen median välityksellä, kun ennen saatoimme katsella ainoastaan virallisten mediapersoonien kuvia. Paradoksaalinen tilanne muiden ihmisten etäisyyden kasvu aidossa luonnollisessa sosiaalisessa ympäristössä, vaikka moni seuraa samanaikaisesti somessa keskimäärin paljon enemmän henkilöitä kuin ystäviä on milloinkaan elämän aikana ollutkaan.

Suurissa suomalaisissa kaupungeissa olen ainakin itse kokenut tällä vuosikymmenellä, että suomalaiset lähestyvät entuudestaan vieraita ihmisiä enää hyvin harvoin. Sosiaalisen median ympäristön pitäisi muuttua salatöllistelystä avoimempaan suuntaan ja aitojen sosiaalisten kontaktien luomiseen myös somen ulkopuolella.

Itseltäni alkaa usko omien kokemusten perusteella mennä nettimiittien eli nettitapaamisten voimaan ja kaiholla muistelen 2000-luvun ekaa vuosikymmentä, jolloin osallistuin miitteihin jopa järjestäjänä. Mietin silti edelleen, voisiko suomalaisia yhä kiinnostaa tavata puolituttuja tyyppejä esimerkiksi Facebookin ryhmissä tai Uusi Suomi blogifoorumilla. Tiedän toki sen, että miittejä edelleen järjestetään, mutta käsittääkseni hyvin vireitä nettimiittejä on melko harvoilla netin foorumeilla.

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu