Suomalainen tyypillinen julkkis on pikkumainen diiva!

Julkkisten diivailu on jotain sellaista, jota en ymmärrä. Julkkis uhriutuu ja kalastelee aina samalla kaavalla sympatiaa. Itseäni ei julkkikset kiinnosta muuta kuin ehkä heidän elämäntarinansa seurauksena. Ei kukaan pakota ketään olemaan mediajulkisuudessa eli julkisuuden suomat edut katsotaan ilmeisesti niin suuriksi, että julkisuuteen pyritään mitä erilaisimmin keinoin edelleen.

Diivailulla voi julkkis tehdä itsestään vielä tärkeämmän oloisen tyypin kuin hän entuudestaan onkaan. Itse en hinkua julkisuuteen, mutta ymmärtäisin varmaan yleisesti tunnettuna henkilönä, että ihmiset tulisivat silloin tekemään tuttavuutta matalalla kynnyksellä. Suomalaiset mediajulkkikset radiojuontajista poliitikkoihin vaikuttavat keskimäärin hyvin pikkumaisilta ja itsetärkeiltä henkilöiltä.

Siksi kysyn tässä vielä, että entä jos meillä olisi mielenterveydeltään tasapainoisempia julkisuuden henkilöitä eikä diivan elkein kulkevia hesalaisia julkimoita, joita esimerkiksi itseni ei kiehdo tuntea ainuttakaan.

KimmoHoikkala

Olen 42-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu