Suomalaiset eivät osaa ottaa vastaan ihastuneen henkilön tunteita!

Tunteellinen romantikko muuttuu lopulta sulkeutuneeksi ja epäsosiaaliseksi kovassa paineessa romanttisia tunteita halveksuvien ja romantikoista suoranaista pilkkaa tekevien henkilöiden kommenttien takia. Sellainen on minunkin elämäntarina ollut jo lapsuudessa ja nuoruusiässä, vaikka olen ajatellut että ihastuksen tunteita voisi ilmaista nykyään aidommin, mutta saatan olla siinä väärässä. Tunnevammaisia väärinymmärtäjiä on paljon suomalaisten piirissä, vaikka laulussa joku nainen rakastuukin Eiffel torniin.

Eihän tunne ole tekemistä, vaan tunne voi syttyä milloin mistäkin syystä etenkin luonnollisissa kohtaamisissa, eikä edes aito ihastuminen johda useinkaan mihinkään tiiviimpään sosiaalisuuteen. Suomalaisten kyky ottaa vastaan itseensä ihastuneen tunteita lienee useimmiten jopa antisosiaalinen tai siltä se vaikuttaa, kun seuraa aikamme mediakulttuuria ja some-keskusteluita. Ihmeellistä, että emme kykene siis ottamaan vastaan aidosti ihastuneiden henkilöiden tunteita. Onneksi itse olen jo sen verran tunnevammainen, ettei minua moni asia enää saa pois tolaltaan tunnekokemisessa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu