Turussa toukokuun alussa 2023

Hyvä buffet pöytä Turussa.

Turussa kävin toukokuun alussa ja siellä vaikuttaa olevan hyvä ravintolatarjonta. Kävin ystäväni kanssa syömässä rautatieaseman ja kauppatorin puolimatkassa sijaitsevassa Metropol ravintolassa. Kyseisessä ravintolassa on todella runsas buffet ruokailu ja kyllä se oli hintansa väärti salaatteineen ja kaikkineen. Myöskin tilaa on Metropolissa sen verran, ettei ole ahdas paikka ollenkaan.

Toinen kuva Turun reissultani on tämä kiistelty patsas, joka on minun mielestäni hienoa historiallista kerrontaa, kun Ruotsin kruununprinssi Kaarle Juhana tapaa Turussa Venäjän tsaari Aleksanteri I:n 1812. Itse olen käsittänyt ennen kyseisen patsaan merkityksen eri tavalla kuin se oikeasti on, sillä olihan Suomesta tullut Venäjän osa jo vuonna 1809 Suomen sodan myötä.

Silti tsaarin ja kruunuprinssin tapaamisen muistaminen patsaalla on mielestäni kansankuntamme historian tuntemuksen kannalta hyvin merkityksellinen asia. Patsas ei nähdäkseni vähennä Suomen itsenäisyyden merkitystä, vaan päinvastoin korostaa sitä, ettemme halua olla enää koskaan naapurivaltioiden vallan alla.

Historia on tärkeä tuntea yhteiskunnallisesti, jotta tiedämme mistä olemme matkalla ja ettemme tekisi samoja virheitä yhteiskunnallisesti uudelleen.

Edelleen kiistanalainen historiallinen patsas Turussa Aurajoen varressa.
Turku on Suomen Pariisi? Onhan Seinen ja Aurajoen väri hieman samankaltainen?
Turun taidemuseo, joka sijaitsee kauppatorilta länteen korkeahkon mäen päällä.

 

Muokattu 15:10

Pohjolan Pariisi – Suomen Pariisi

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu