Uni kuin elokuvaa

Uni sijoittui syntymäkuntaani Pirkkalaan. Kävin kaupassa Kyöstillä silloisella Pirkantorilla, joka oli muuttunut jonkun häijyn tyypin pitämäksi kaupaksi. Menin erikoiselle kassalle, joka sijaitsi jonkun varastohuoneen edessä. Olin maksamassa ostoksia, kun huomasin paperisessa kuitissa laskun aiheettomasta palohälytyksestä, jolloin rahani eivät olisi riittäneet kauppalaskuun. Jätin ostokset maksamatta ja lähdin kaupasta. Häijy tyyppi seurasi minua ja uhkaili. Sanoin, että soitan poliisit selvittämään kauppasi touhuja. Lopulta hän melkein löi minua, kun sanoin että lyö vaan.

Uni jatkui sitten Suupalta eri Pirkkalan keskustasta ilmeisesti noin 1990-luvun vaihteesta. Sama hullu kauppiastyyppi tuli johonkin toiseen kauppaan perässäni ja hän huomasi minut, jolloin hän alkoi sättiä ja haukkua minua. Poistuin taas paikalta ja huomasin kun kauppiastyyppi kurvasi vanhan autonsa kanssa Vähäjärven rannassa sijainneen talon autotalliin. Hymyilin siinä itsekseni ja aloin ihmetellä, että onko tämä tosiaan unta. Lopulta kuljin Pirkkalan keskusta-alueen koulukeskusta kohti ja huomasinkin vanhan koulurakennukseni kohdalla iloisia lapsia leikkimässä luokissa. Lisäksi koulun seinässä luki jotain lapsellisia mottoja tyylillä: ”leikkiminen on kivaa.” Taas hymyilin itsekseni ja sitten unessa tapahtui jotain erikoista eli joku poika huomasi minut ja hän tuli juttelemaan kanssani. Selitin pojalle, että olen unessa, enkä tahdo päästä hereille.

Uneen liittyi myös joitakin muitakin tapahtumia, joita en tarkalleen muista. Pirkkalan yläasteen patiolla kävin, jossa muistin erään tarkkislaisen pahoinpidelleen minut aikoinaan. Kyseinen kiva poikahahmo seurasi minua unessani. Yläasteen kohdalle en halunnut jäädä pitemmäksi aikaa ja yritin päästä unesta pomppimalla pois. Sitten näin jotain luokallisen lapsia, joita yritin piilotella nurmikolla. Unen poikahahmo tuli katsomaan, että sinun jalassasi oli kiinni vauva. Hän otti vauvan pois ja antoi sen jollekin hoidettavaksi. Lopulta päädyin kylään unen poikahahmon suureen kotitaloon. Sanoin pojalle, että mun pitää kyllä päästä pois jo unestani. Hän lähti avaamaan ovea ja silloin katsoin itseäni peiliin, että olen tässä unessa vanhana itsenäni. Sitten joku lapsi ilmestyi takaani ja kaatoi minut maahan ihmeellisissä pellemäisissä vaatteissaan – heräsin!

 

Eräs erikoisimpia unia, jonka olen koskaan nähnyt tai ainakaan muistanut herättyäni. Niin paljon merkityksellisiä tapahtumia unessa, jotka voi tulkita miten vain. Aivan uskomaton uni kyllä! 🙂

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu