Valmis suomalainen mies?

Jokunen vuosi sitten kykenin vielä melko helposti itkemään, mutta tällä hetkellä mikään ei tunnu enää liikuttavan tunteellisesti kyyneliin.

Olenkin alkanut ajatella runkkaamisesta ja itkemisestä vähän samalla tavoin. Kun runkkaa tarpeeksi, niin sekin mielihalu lopulta loppuu. Kyse voikin olla paljolti psykologisen stimulaation kadotuksesta, jos ei kykene osoittamaan kyynelin myötätuntoa enää.

Toisin sanoen mies on valmis ja horjumaton, kun sosiaalisen ympäristön kokemukset eivät enää tunnu niin raskailta, että pitäisi vetistellä. Muistan vielä senkin ajan, kun koin itkemisen puhdistavana kokemuksena ja jotenkin kaipaan sitä tunnetta, mutta en keksi mitään mielikuvaharjoitusta, että kykenisin itkemään.

Olenkohan nyt valmis suomalainen mies?

Lisäys 13.06.2023 kello 6:02

Ihme väsymyksestä huolimatta sittenkin, että liikutuin kyyneliin. Onko se sittenkin vain itsesääliä vai harhakuva siitä, että joku on aidosti välittänytkin jopa minusta. Nyt on tehtävä muutos ajattelussani ja jätettävä päihteet minimiin, koska olen käyttänyt alkoholia paljolti tunnepitoisen ongelmani takia. Alkoholia juomalla tuntee useimmiten ajatus jotenkin elävämmältä, vaikka alkoholi samalla tekeekin kaikesta havainnoinnista sumuista. Päihtyneenä ei osaa ajatella asioita itsensä kannalta oikein päin ja päihtymistila on harhakuva, johon paeta paskaa elämää.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu