Vanhoja poikia viiksekkäitä ja muuta kesälempeä

Oulun Rajakylään viime vuonna 2022 Eloise Gillow'n maalaama muraali Oulun kulttuuripääkaupunki 2026 vuotta odottaen.

Voisi nuorena lemmenkipeänä ajatella, että elämän tarkoitus olisi löytää elämänkumppani ja rakkaus, mutta näinhän asian ei välttämättä tarvitse olla. Nuorukainen jolla ei ole parisuhdetta jää ehkä edelleen lähisuvun ja mahdollisesti kavereiden kiusanteon kohteeksi, että mikä on kun ei näytä paria löytyvän ja perään soitetaan Junnu Vainion ’Vanhoja poikia viiksekkäitä’.

Olen itse ylpeä isä, mutta joka toiveissaan vaatii nykyajan nuorisoa pariutumaan on silti useimmiten väärässä. Vahvimmat henkilöt pärjäävät kyllä itsenäisinäkin, eikä vastakkaisen tai edes saman sukupuolen luoma kiinnostus usein kestä kuin hetken vain jos sitäkään. Nuoria kehottaisinkin hakemaan merkitystä ensisijaisesti elämään tekemisen riemusta ja vastakohtaisesti myös oleskelun ihanuudesta.

Elämä näyttää aikanaan, löytyykö elämänkumppania tai parisuhdetta, vaikka nuorena voi lemmentuska iskeä moniin yllättäen, mutta tällä elämänkokemuksella vannon ja vakuutan, että tuska menee aikanaan ohi ja tasapainottuu jääden muistoihin useimmiten ihanana aikana. Merkitystä elämään olisi järkevintä hakea omistautumalla jollekin sellaiselle asialle elämässä, jolla näkee itse nuorella ikää jo suurta merkitystä! Asia voi olla lähinnä työnteko tai harrastustoiminta, vaikka itse kannatan työntekoa parempana ratkaisuna, koska työnteosta saa yleensä myös paremman korvauksen kuin vapaaehtoisena kansantaiteilijana!

Tsemppiä kesään kaikille etenkin nuorille ja lapsukaisille, älkääkä antako vanhempien, sukulaisten tai ystävien toiveiden olla määräävässä asemassa, kun aikanaan teette omia ratkaisevia reittivalintoja elämässä.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu