Voisitko lopettaa laiskottelusi?

Ihminen lienee usein tietämätön omista ajankäyttötottumuksistaan. Emme me suomalaisetkaan varmaan tykkää, jos joku arvioi meidän ajankäyttöämme alatyyliseen sävyyn kysyen, ”eikö ajan voisi käyttää hieman järkevämminkin?” Haluamme seurata mitäänsanomattomia tv-sarjoja kuten Salkkareita ja tosi-tv ohjelmia, kun emme halua lukea tietokirjoja ja oppia uusia asioita.

Olemme mukavuudenhaluisia laiskimuksia useimmat Suomessa ja siksi meitä ärsyttää, jos joku tulee arvioimaan ajankäyttöämme jopa työpaikoilla. Epäilen, että itseään likoon laittavia valioyksilöitä on suomalaisten keskuudessa vähemmistö ja suurin osa on helppoa elämää rakastavia ajanvieteihmisiä. Nyt joulun alla haluan muistuttaa kaikkia suomalaisia viisaudesta, jonka mukaan nälkä kasvaa syödessä. Toisin sanoen yritä pitää syöminen joulunaikaan kohtuudessa ja monipuolisen ravinteikkaana.

Älä sorru mässäilyyn, koska siitä seuraa läskimaha jollaista ei ole kesällä kiva kenenkään katsella. Itse koen olevani monissa asioissa myös laiskistunut suomalainen mies, mutta voin sen silti helposti myöntää itselleni toisin kuin monet muut. Vinkkini sanoisin, että kannattaa ottaa itseä niskasta kiinni jo tänään ennen kuin on liian myöhäistä ja sinusta on tullut kiukutteleva sohvaperuna. 🙂

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu