Kärsiikö Bottas Hamiltonin härskistä suosimisesta

Estorilin kisassa nähtiin sellainen kummallisuus, että Bottaksen auto menetti hetkellisesti tehojaan sensorivian johdosta.

Mielestäni samalla saattoi paljastua se, miksi Hamilton on jatkuvasti nopeampi kuin Bottas, varsinkin kisaolosuhteissa. Telemetrian ja ohjainboksien säätöjen avulla voidaan asia hoitaa siististi siten, että Bottaksen kone kiertää esim. 50 kierrosta vähemmän minuutissa, jolloin kone antaa sopivasti kilowatin vähemmän tehoa. Kun Formula 1 auto on yberkevyt, niin tämän kaltainen kikkailu riittää siihen, että Hamilton on säännöllisesti kierroksella sen muutaman sadasosan nopeampi. Näin saatu pieni eranto Hamiltonin hyväksi menee ns. ajotaitojen piikkiin.

 

Tämä on siis spekulaatiota, muttta tosiseikka on se, että varikko määrää kuinka paljon moottori antaa tehoja kulloisessakin tilanteessa. Kuskin tehtävä on ottaa ulos ne tehot, jotka varikko hänelle suo.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu