Lahden triathlonin uskomattomat yksilöajat

Sunnuntaina Lahdessa puolimatkan miesten MM-kultaa vei 22-vuotias saksalainen Rico Bogen. Bogen ui 1,9 kilometrin matkan ajassa 22,52, pyöräili 90 kilometriä alle kahden tunnin (1.56,17) ja juoksi 21,1 kilometriä aikaan 1.11,02. Bogenin aika 3.32,22 on uusi sarjan MM-kisojen ennätys.

Uintiosuudelta ensimmäisenä rantautui Saksan Justus Nieschlag ajassa 22.43. Pyöräilyosuudella saksalaiset nousivat laajalla rintamalla esiin, kun peräti viisi saksalaista oli kärkiryhmässä. Pyöräilyosuuden nopeimman ajan kellotti Saksan Frederic Funk, jonka aika 1.55,13 piti pilkkanaan kahden tunnin haamurajaa. Juoksuosuudelle lähtivät vain pienillä eroilla saksalaiset Bogen, Funk, Jan Stratmann sekä Ranskan Mathis Margirier.”

Pisimmän allasuintimatkan, eli 1500m maailmanennätys on 14.31, Ranskan ympäriajon nopein etappi ajettiin vuoden 1999 kilpailussa Lavalista Blois’in. Etapin pituus oli 194,5 km ja sen voitti Mario Cipollini ajalla 3 h 51 m 45 s. Cipollinin keskinopeus oli 50,34 km/h. Puolimaraton on juostu kovimmillaan ajassa 57.40.

Triathlonin erona on se, että normaalit uintikisat uidaan aallottomissa ja tuulettomissa uimahalleissa, joissa lisäpotkua saa käännöksistä. Ainakaan ennen vanhaan triathlonissa ei saanut peesata lainkaan, jolloin jokainen teki oman ajosuorituksensa. Näissä olosuhteissa 45km keskinopeus on hirmuinen, vaikka alla olisi kuinka tahansa hifistinen aika-ajopyörä. Toki nykytossuilla saadaan aikahyötyä useita sekunteja per kilometri, mutta uinnin ja pyöräilyn jälkeen juostuna puolimaraton hieman reilun tunnin aikana on hirmuista vauhtia. Siinähän nimittäin jalat eivät oikein halua juosta ensimmäisen kilometrin aikana, kun on pyöräilty kovaa, mutta happotasoja varoen pari tuntia.

Taitaa harjoituskauden EPO olla kulutustavaraa näillä kavereilla.

Haluaisin  nähdä joskus käänteisen triathlon-kisan, jossa aloitetaan juoksemalla, jonka jälkeen pyöräillään ja vasta sitten uidaan. Lajien järjestyksellä on valtava merkitys, koska pyöräilystä juoksun jälkeen ei tule hittojakaan ja uintikin saattaisi olla jo kisan lopulla lähinnä kellumista.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu