Tekniikka valvomaan kilpakävelijöitä

Kilpakävelijät etenevät lompsiessaan helpohkosti 3000m cooper-vauhtia eli siis nopeutta, jota me tavan kansalaiset saamme tavoitella todella kovaa juoksemalla. Kävelijöiden tosiasiallinen nopeus lienee siinä 13-14km/h. Keskiverto hölkkävauhti taas on yleensä tasoa 8-10km/h.

Kun kävelijöistä otetaan stradalla valokuvia, on nähtävillä, että usein heillä on valokuvissa molemmat jalat samaan aikaan ilmassa, mikä on sääntörikkomus, eli kyseessä on juokseminen. Toinen hylkäävä tekijä on polven oikaisematta jättäminen, mikä myös muuttaa teknisen kävelemisen juoksemiseksi.

Nykytekniikalla näitä teknisiä virheitä olisi helppo valvoa urheilijan häiriintymättä. Polviin voisi laittaa anturin sisältävän ”polvituen”, joka mittaa jalan kulmaa askelluksessa. Kolme vajaata polven oikaisua olisi yhtä kuin hylkäys. Mittari olisi helppo kalibroida koekävelyllä.

Samoin jalkineissa voisi olla paineanturit ja jos molemmat hälyttäisivät samanaikaisesti, kyseessä olisi juokseminen, koska maakontakti puuttuisi.

Näin kävely palautettaisiin tosiasialliseksi kävelyksi ja juoksijat hylättäisiin armotta.

Ihmisen silmä ei riitä havaitsemaan kaikkia sääntörikkeitä, mutta tekniikka paljastaisi ne armotta.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu