Ei päättynyt Nokia-areenan kirous

Tampere sai pari vuotta sitten uuden jäähallin, joka nimettiin ensin Uros-areenaksi ja sitten Urosin konkurssin jälkeen uudelleen Nokia-areenaksi jo ennen käyttöönottoaan. Kaksi jääkiekon SM-Liigan joukkuetta muutti lähellä hieman syrjäisellä paikalla sijaitsevasta Hakametsän jäähallista tähän lähellä Tampereen päärautatieasemaa keskeisemmällä paikalla sijaitsevaan uuteen jäähalliin – Tappara ja Ilves.

Helsingissä jääkiekon SM-Liigassa on tällä hetkellä ainoastaan yksi joukkue, HIFK. Se tuli kolmattatoista kertaa Nokianareenalle. Aiemmat kaksitoista kyseisessä paikassa pelaamaansa ottelua se oli hävinnyt, sekä kaikki Tapparaa vastaan pelatut että kaikki Ilvestä vastaan pelatut. Kolmannellatoista kerralla vastassa oli Ilves. HIFK:n kannatusyhdistys toi Helsingistä paikalle yhdeksällä linja-autolla kuusisataa kannattajaa. Pohjois-etelä-suuntaisen kentän eteläpääty oli näitä täynnä, kun pohjoispäätyä hallitsivat kotijoukkue Ilveksen kannattajat.

Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaväkisiä. Ensimmäisen erän aikana Ilves johti muutaman minuutin ajan, mutta HIFK pääsi tasoittamaan. Toinen erä oli kokonaan maaliton. Mutta kolmannessa erässä HIFK:n pelin taso romahti selvästi. Ilves pääsi onnistumaan peräti kahdesti maalinteossa. HIFK yritti ensimmäisen näistä maaleista jälkeen tasoittaa maalivahdin poistamisella aikaansaadun keinotekoisen ylivoiman avulla, mutta siitä päinvastoin seurasi Ilveksen laukaus tyhjään maaliin.

Jälleen kerran HIFK joutui poistumaan Nokianareenalta hävinneenä. Toivottavasti joskus koittaa sekin päivä, että näin ei tapahdu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu