Jos ja Jos

Eilen kaksi hollantilaista Jossia törttöili suomalaisurheilijoiden edessä. Jos Verstappen pilasi Bottaksen kisan Monacossa. Verstappenin etunimikaima Verbeek on raviohjastajaveteraani ja tunnettu jo vuosikymmeniä omissa piireissään samoista otteista kuin nuori Verstappen nykyään.

Eilen Elitloppet finaalissa Verbeek ei saanutkaan lähtökiihdytyksessä pidettyä keulia suosikki Abrion du Gersillä. Valjakko joutui pussiin ja Verbeek tunki härskisti suomalaisvaljakko Next Direction / Iikka Nurmonen toisesta ulkoparista (siis toinen valjakko toisella radalla) eteen vaikka tilaa ei ollut. Hylkäyksen sijaan Verbeek sai vaatimattoman 10 000 kruunun sakon ja kolmen päivää ajokieltoa. Suomalaisvaljakko oli lopulta kuudes.

 

Voitto tai edes kakkonen tuohon väliin tunkemiseen ei hukkunut. Sija tai kaksi kuitenkin. ja onhan se todella vaarallista kun keskimäärin 50km/h kulkeva 2,5 metriä pitkä ja yli 500 kiloa painava yhdistelmä joutuu yhtäkkiä pakotetusti siirtymään paikaltaan. Eikä hevosia todellakaan ajeta kuin autoja.

Iikka latasi riskillä lähtökiihdytyksessä täysillä ja oli lähellä saada keulat joka olisi tiennyt kyllä erinomaista lopputulosta. Valitettavasti tuo alkukiihdytys ei päätynyt keulaan ja hevosen parhaat voimat hukkuivat siihen. täydet pisteet silti niin hevoselle kuin kuskillekin.

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia. Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu