Norjan hiihtoliiton kaksoisstandardi dopingiin

Moninkertainen maastohiihdon maailmancup-voittaja Martin Sundby kärähti aikanaan dopingista. Asia salattiin peräti kaksi vuotta, mutta kun se paljastui, Sundby sai kahden kuukauden kilpailukiellon keskikesällä. Lisäksi hän menetti kauden 2014-15 maailmancup voiton ja sen tuomat rahapalkinnot. Norjan hiihtoliitto maksoi Sundbylle nämä menetykset.

https://www.is.fi/hiihtolajit/art-2000009418015.html

https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/2016072021935469

Lahden 2001 doping katastrofissa yksi kärynnyt oli Suomen hiihtoliiton toimitsija Jarmo Riski. Riski sai elinikäisen kilpailukiellon jonka Suomen hiihtoliitto kumosi 2004 ja FIS 2015.  Kun Riski nyt palaa Hiihtoliiton palvelukseen, Norjassa ihmetellään miten tämä on mahdollista.

https://yle.fi/a/74-20045000

Norjalainen doping on selvästi sitä parempaa dopingia. Ihan ok että kun norjalainen maailman paras hiihtäjä kärähtää dopingista, hänelle langetetaan 2 kuukautta kilpailukieltoa aikana jolloin edes Norjassa ei hiihdetä kilpaa muuta kuin rullasuksilla, mutta kun suomalainen toimitsija kärähtää, hänen pitäisi saada elinkautinen.

 

Olen tuolla puheenvuoropuolen blogiessa tainnut useinkin kirjoittaa kaksoisstandardeista koskien mediaa ja poliittisia toimijoita. Kaksoisstandardeja näköjään löytyy myös hiihtourheilusta.

 

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu