30 vuotta Saksassa: kokemuksia ja vinkkejä

Asuin Saksassa kolmekymmentä vuotta. Es war spannend von Anfang an.

30 vuotta Saksassa: kokemuksia ja vinkkejä

Saksa on monipuolinen ja mielenkiintoinen maa, joka tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää ja koettavaa.

Matkailu avartaa ja ulkomailla asuminen varsinkin. Muutin Saksaan nuorena ja opin siellä paljon itsestäni ja maailmasta. Saksassa opin puhumaan saksaa, tutustuin saksalaiseen kulttuuriin ja tapasin monia uusia ihmisiä.

Saksassa asuessani matkustin paljon ympäri maata. Näin Saksan historialliset nähtävyydet, kuten Berliinin muurin ja Neuschwansteinin linnan ja tutustuin Saksan luontoon, kuten Alppeihin ja Reinin laaksoon. Parhaan Wiener-Schnitzelin söin Etelä-Saksassa pienessä kylässä ja mieleenpainuvin konsertti oli Leningrad Cowboys Hampurissa.

Saksan matkailualan yrittäjänä olen päässyt tutustumaan Saksaan myös työasioissa. Olen järjestänyt suomalaisille matkailijoille matkoja Saksaan, vapaa-ajan matkustajille ja tietysti myös liikematkustajille ja ryhmille. Kun Häkkinen taisteli Schumia vastaan järjestimme paikalliset ohjelmat sadoille suomalaisille F1-faneille Hockenheimiin, Nürburgringille ja myös Belgian puolelle Spa-Francorchampsiin. Mahtava fiilinki kaikilla reissuilla. Saksa on messujen johtava maa ja 2/3 kaikista kansainvälisistä messuista järjestetään siellä. Suomalaisille messuvierailijoille ja ammattiryhmille yritykseni hoiti kaikki maapalvelut.

Saksassa minua viehättää varsinkin sen monipuolisuus. Saksassa on jotain jokaiselle, historiasta ja kulttuurista luontoon ja gastronomiaan. Saksa on myös turvallinen ja helposti saavutettavissa oleva maa.

Suosittelen lämpimästi Saksaa matkakohteeksi.

Tässä muutamia henkilökohtaisia vinkkejä Saksaan matkaaville suomalaisille

  • Opettele muutamia peruslauseita saksaksi. Saksalaiset arvostavat sitä, että vierailijat yrittävät puhua heidän kieltään. Hallo, wie geht’s?, wie heisst du? ich bin aus Finnland, ein Bier bitte, Tschüss bis später…
  • Älä pelkää tutustua paikalliseen kulttuuriin. Saksassa on paljon tarjottavaa myös suomalaisille, jotka haluavat kokea jotain uutta. Berliinin varietee-teatterit, aamiaisbrunssit, käy kahvilla Berliinin Kreuzbergissä tai Hampurin yliopistoalueella, tutustu saksalaisiin ja heidän elämäänsä.
  • Ole avoin uusille kokemuksille. Saksa on täynnä yllätyksiä, ja jokainen matka on erilainen.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua Saksan matkasuunnittelussa! Lisää matkavinkkejä löydät artikkelistani Tässä Saksan Top 10 parhaat nähtävyydet ja matkakohteet Berliini, Hampuri ja München

lassipensikkala

Lassi Pensikkala - asun perheeni kanssa päiväntasaajalla Ecuadorissa Tyynenmeren rannikolla. Olen kansainvälisen kaupan konsultti, yrittäjä ja kirjoitan matkustamiseen, golfiin ja liike- ja urheilupsykologiaan liittyviä artikkeleita.

Tehtäväni on auttaa yrityksiä löytämään uusia markkinoita, uusia asiakkaita ja liikemahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

My task is to help the companies to find new markets, new clients and business opportunities in Latin America and Europe. I speak Finnish, Swedish, Spanish, German and English.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu